POČELO POSLEDNJE SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO KAKVO ZNATE: Još samo sada ovako, a onda - čudo od takmičenja

Novosti online

12. 12. 2023. u 22:10

Poslednji put se svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu igra po aktuelnom formatu, sa sedam učesnika, a počelo je u Džedi - pobedom saudijskog predstavnika.

ПОЧЕЛО ПОСЛЕДЊЕ СВЕТСКО КЛУПСКО ПРВЕНСТВО КАКВО ЗНАТЕ: Још само сада овако, а онда - чудо од такмичења

FOTO: Tanjug/AP

Al Itihad je, kao domaćin, savladao novozelanski Oklend siti sa 3:0 i tako eliminisao prvaka Okeanije. Gostima je "presuđeno" u svega 11. minuta, od 29. do 40. strelci su redom bili Romarinjo, Kante i Benzema.

Al Itihad je tako stekao pravo da u drugom kolu, u petak, igra protiv šampiona Afrike, Al Ahlija iz Kaira, dok drugi par istog dana čine prvak Severne i Srednje Amnerike Leon iz Meksika i najbolji tim Azije, Urava Red Dajmonds iz Japana. 

Pobednici tih mečeva idu u polufinale, u koje su se automatski plasirali šampioni Evrope (Mančester siti) i Južne Amerike (Fluminense).

Siti će, nedelju dana protiv meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu, igrati protiv boljeg iz meča Leon - Urava, a Fluminense sa boljim iz duela Al Itihad - Al Ahli.

Ta polufinala igraju se 18. i 19. decembra, a veliko finale je 22.


Od 2025. godine igraće se po potpuno drugačijem sistemu - učestvovaće čak 32 ekipe na svetskom klupskom prvenstvu u fudbalu, ali se ono neće održavati svake godine, već svake četvrte.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)