ZVEZDA "PROMAŠILA" EVROPSKO PROLEĆE: Jang bojs nokautirao crveno-bele, srpski šampion će dugo pamtiti ovaj meč

Č. V.

28. 11. 2023. u 22:53 >> 20:33

CRVENA zvezda poražena je u Bernu od Jang bojsa sa 2:0 u 5. kolu Lige šampiona i na ovaj način je izgubila sve šanse da i od proleća igra u Evropi.

ЗВЕЗДА ПРОМАШИЛА ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: Јанг бојс нокаутирао црвено-беле, српски шампион ће дуго памтити овај меч

FOTO: Tanjug/AP

Mogli su crveno-beli da imaju početak iz snova na ovoj utakmici. Dve kolosalne prilike nije iskoristio Šerif Endijaje u prvih pet minuta. Najpre mu je udarac zaustavio Antoni Raćopi, a potom je glavom iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Stigla je kazna za promašaje u 8. minutu. Posle kornera domaćin je uspeo da povede. Benito je šutirao, odbranio je taj pokušaj Omri Glazer, no lopta se odbila do Koste Nedeljkovića i završila u mreži Zvezde.

Moglo je u 24. minutu da bude 1:1. Od centra terena je Osman Bukari vukao loptu, izašao je sam ispred golmana domaćeg tima, ali je u ključnom trenutku dao jak for i još jedna prilika je propala.

Jang bojs je kažnjavao sve promašaje. Tako je u 29. minutu Levin Blum šutirao sa nekih 14 metara, nije uspeo da interveniše Glazer, a čini se da je mogao i to je bilo velikih 2:0.

Gosti su pokušali do odlaska na odmor da smanje prednost. Pokušao je i Hvang iz daljine, ali do promene rezultata nije došlo, pa je tim iz Berna imao dva razlike pred nastavak susreta.

Crvena zvezda je bila bolji rival u drugom poluvremenu. Imali su izabranici Baraka Bahara nekoliko odličnih prilika. Hvang je pogodio stativu, Jovan Mijatović je dva puta bio u odličnoj poziciji za postizanje gola. Raćopi je zaustavio i udarac Žan-Filipa Krasoa iz odlične situacije.

I domaćin je u nekoliko navrata dobro zapretio, ali promene rezultata nije bilo, pa je tim Rafaela Vikija uspeo da ostvari prvu pobedu u Ligi šampiona i na proleće će igrati u Ligi Evrope.

Crveno-beli imaju za čim da žale. Po svemu prikazanom i šansama koje su stvorili morali su bar dva gola da postignu na stadionu "Vankdorf" u Bernu.

Šampion Srbije će u poslednjem kolu Lige šampiona dočekati Mančester siti 13. decembra i to će biti poslednja evropska utakmica kluba iz Beograda ove sezone na evropskoj sceni.

Jang bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)

Stadion: "Vankdorf". Gledalaca: 31.500. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: Nedeljković ag 8, Blum 29 (Jang bojs).

Jang Bojs (4-3-3): Raćopi - Blum, Kamara, Benito, Garsija - Maleš (od 46. Koli), Nijase, Monteiro (od 74. Čaiva) - Elija, Ugrinić, Ensame (od 74. Ganvula).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Nedeljković, Dragović, Điga, Rodić - Stamenić (od 59. Lučić), Mijailović (od 84. Katai) - Bukari, Hvan (od 90. Kanga), Ivanić (od 59. Kraso) - Endiaje (od 46. Mijatović).

 

Drugo poluvreme: Jang bojs - Crvena zvezda 2:0

90+3' - Kraj utakmice!

90' - Utakmica je produžena još tri minuta.

86' - I Katai se našao u prilici. Izblokiran je pokušaj desetke crveno-belih i lopta je završila u rukama na ovoj utakmici veoma dobrog Raćopija.

83' - U igru je ušao i Aleksandar Katai. On je zamenio Srđana Mijailovića. Nakon kornera je glavom šutirao preko gola Naser Điga.

78' - Zapretio je domaćin. Rezervista Gavnula nije dobro zahvatio loptu pa i dalje na semaforu stoji 2:0.

75' - Još jedna šansa za Zvezdu. Rodić je odlično centrirao, a Mijatović je sa svega nekoliko metara loše zahvatio loptu i crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak ni iz ove situacije.

72' - Opasna situacija pred golom gostiju. Garsija je centrirao sa leve strane. Ensame je sam bio u šesnaestercu, no glavom je šutirao pored gola.

64' - Kontra domaćeg tima, Elija je tukao iskosa sa desne strane, ali dobro je bio postavljen Glazer i uspeo je da interveniše.

63' - Ređaju se prilike pred golom Jang bojsa. Sada je šut Krasoa odbranio Raćopi. Ne može, pa ne može Zvezda da postigne gol.

FOTO: Tanjug/AP

61' - Nova kolosalna za goste. Bukari je prošao po desnoj strani, ostavio je reprezentativac Gane odličnu povratnu loptu Mijatoviću koji je iz odlične pozicije šutirao pored gola.

59' - Još dve promene napravio je izraelski stručnjak. Žan Filip Kraso i Vladimir Lučić su zamenili Mirka Ivanića i Marka Stamenića.

57' - Stavivu je pogodio Hvang. Pokušao je Korejac da iznenadi Raćopija. Šutirao je iskosa sa leve strane i okvir gola je bio saveznik domaćeg tima.

49' - Dobar napad gostiju. Rodić je poslao loptu ispred gola rivala, zamalo je zakasnio Mijatović. U nastavku akcije tim iz Berna se odbranio.

FOTO: Tanjug/AP

46' - Počelo je drugo poluvreme. Barak Bahar je napravio prvu promenu. Šerifa Endijaja je zamenio Jovan Mijatović.

Prvo poluvreme: Jang bojs - Crvena zvezda 2:0

45+2' - Završen je prvi deo meča. Domaćin ima dva gola prednost, no čini se da je Zvezda morala da postigne barem jedan pogodak.

45+1' - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

40' - Pokušao je Hvang sa nekih 17 metara, ali udarac reprezentativca Južne Koreje otišao je iznad prečke gola koji čuva Raćopi.

39' - Opet je Jango bojs pretio posle kornera. Nijase je šutirao glavom. Ipak, lopta je otišla preko gola Glazera.

29' - Novi gol u Bernu. Domaćin je duplirao prednost. Opet je posle kornera i gužve lopta došla do Bluma koji šutirao sa nekih 14 metara, nije uspeo da interveniše Glazer i Zvezda je u sve težoj situaciji!

24' - Neverovatno! Bukari je izašao sam ispred Raćopija, ali dao je jak for i propuštena je još jedna velika prilika da Zvezda dođe do pogotka.

21' - Dobar napad Jang bojsa. Elija je protutnjao po desnoj strani, centrirao je iz trka, Ensame je probao glavom, no lopta je otišla preko gola.

16' - Izveli su crveno-beli prvi korner, ali nije bilo opasnosti po gol domaćeg tima, pošto je Raćopi uhvatio loptu nakon centaršuta Bukarija.

8' - Kažnjena je Zvezda za promašaje. Izveli su korner domaći. Ivanić je glavom prebacio loptu koja je stigla do Benita čiji udarac je odbrani Glazer, lopta je potom pogodila Nedeljkovića i završila u mreži gostiju.

6' - Nižu se prilike pred golom Jang bojsa. Ivanić je sjajno proigrao Bukarija koji je šutirao iskosa sa desne strane. Umeo je iz tih pozicija da pogađa reprezentativac Gane, no sada je šutirao preko gola.

5' - Opet sjajna šansa i opet Endijaj promašuje izglednu priliku. Hvang je centrirao sa leve strane, a Seneglac je glavom sa nekoliko metara šutirao veoma loše. Vrlo lako su gosti već mogli da vode.

4' - Velika prilika za crveno-bele. Raćopi je loše ispucao loptu, Ivanić je glavom spustio loptu Endijaju koji je iz odlične pozicije šutirao pravo u golmana domaćeg tima.

1' - Počela je utakmica u Bernu, a prvi su sa centra krenuli fudbaleri Crvene zvezde. Odmah je meč prekinut zbog sudara glavama Šerifa Endijaeja i Bluma. Ipak, duel je brzo nastavljen jer nisu lekarske ekipe morale da ulaze na teren.

20.33 - Dobar deo "delija" je stigao na stadion, a tu je odmah počelo prepucavanje sa domaćom publikom, naročito kada je na teren istrčao švajcarski tim:

 

20.19 - Uz pesmu "UEFA mafija, Kosovo je Srbija", skoro 5.000 "delija" se sa mesta okupljanja kretala ka stadionu. Evo kako je to izgledalo:

20.11 - Što se tiče ekipe Jang bojsa, ona je pretrpela samo jednu promenu u odnosu na vikend-poraz od Ciriha u prvenstvu Švajcarske, na levom boku igraće Monteiro, umesto Kolija, a on će, uz Garsiju, motriti na prodore Bukarija.

20.02 - U odnosu na prvi meč ovih timova, u startnoj postavi crveno-belih nema Stefana Mitrovića, već je tu Nedeljković (s tim da on igra u odbrani, iz koje je u vezni red prekomandovan Mijailović, koji je igrao beka u beogradskom okršaju ovih timova). Podsetimo, tada je Zvezda povela golom Endijaea u 35. minutu, Ugrinić u 48. poravnao, da bi Iten iz penala u 61. preokrenuo, a konačnih 2:2 postavio je Bukari u 88. minutu.

19.56 - Ne propustite! ALBANCIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Evo šta je 5.000 "delija" uradilo u Bernu pred utakmicu Jang bojs - Crvena zvezda (VIDEO)

19.55 - Evo i sastava! Barak Bahar, trener srpskog prvaka, odlučio je da Crvena zvezda nastupi od prvog minuta sa sledećih 11 igrača: Glazer - Nedeljković, Dragović, Điga, Rodić - Mijailović, Stamenić - Bukari, Hvang, Ivanić - Endijae.

Za domaćine igraju Raćopi - Blum, Kamara, Benito, Garsija - Maleš, Niase, Monteiro - Elia, Ugrinić, Nsame

Na klupi gostiju su, uz golmana Popovića, još i Degenek, Spajić, Kanga, Katai, Olajinka, Kraso, Kangva, Mijatović, Lučić, Kabić i Stefan Mitrović, a kod Švajcaraca dva čuvara mreže, Von Balmos i Marzino, te Amenda, Lakomi, Koli, Kaiva, Janko, Person, Rudani, Lustenberger i Đanvuola.

Uoči meča:

Crveno-beli bi trijumfom na "Vankdorf" stadionu obezbedili treće mesto u grupnoj fazi najelitnijeg takmičenja koje garantuje igranje u Ligi Evrope. Isto bi uradio i domaći tim ukoliko bi slavio na svom terenu.

Biće ovo šesti međusobni duel aktuelnih šampiona Srbije i Švajcarske. Zanimljivo je to da je čak četiri okončano nerešeno uz jedan trijumf Zvezde (3:0) koji se desio sada već davne 2004. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Interesantno je to da su oba dosadašnja duela na stadionu Jang bojsa završena identičnim rezultatom - 2:2. Isti ishod je bio i 4. oktobra ove godine na "Marakani" u 2. kolu.

Dobra stvar za izabranike Baraka Bahara je ta da će imati veliki broj navijača. Naime, oko 2.000 "delija" bi trebalo da bude na tribinama "Vankdorfa".

Izraelski stručnjak zna šta ekipa mora da uradi kako bi ostvarila zacrtani cilj u prestonici Švajcarske.

- Svi znaju da nas očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Borićemo se, ovo je bitna utakmica i za nas i za njih, ali su oni domaćini i to im je prednost. Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije - rekao je Bahar.

Podsetimo, oba tima u ovaj susret ulaze sa jednim bodom. Zvezda je trenutno treća na tabeli zbog bolje gol razlike.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)