SPREMA SE HAOS U BERNU?! Navijači Rome spremaju osvetu "delijama", cela Švajcarska u pripravnosti

Novosti online

28. 11. 2023. u 14:20

Bern je "pod opsadom" zbog meča Jang bojsa i Crvene zvezde koji se igra od 21 čas, u 5. kolu Lige šampiona.

СПРЕМА СЕ ХАОС У БЕРНУ?! Навијачи Роме спремају освету делијама, цела Швајцарска у приправности

FOTO: FK Crvena zvezda

Veliki broj policajaca je angažovan radi sprečavanja incidenata, a korteo delija će ka stadionu krenuti od 17 časova.

Oko 2.000 navijača Crvene zvezde će bodriti fudbalere u borbi za evropsko proleće, ali pojedini švajcarski mediji javljaju da može dođe do nereda. Ipak, problemi bi mogli da nastanu zbog meča Servet‒Roma.

Pred ovaj duel, mediji u Švajcarskoj bave se srpskim timom, ali i navijačima. Tako, portal 20minuten.ch, donosi tekst sa naslovom: "Da li će biti okršaja navijača Zvezde i Rome u Bernu?", a u njemu se bavi rivalstvom dve strane.

- Prošlog februara srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Oni dodaju da se napad planira u Bernu.

- Razlog je nedovršen posao: prošlog februara srpske pristalice ukrale su transparent jedne rimske ultra grupe i spalile ga na svom stadionu.

-Od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu „Fedajn“ kod olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gde su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dve nedelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom „Fedayn“.

Švajcarci ističu i to da se sprema osveta.

- Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obe strane mogli da se sastanu - a prvi od njih je danas, u utorak, u Bernu. Jer: Samo dva dana posle utakmice Lige šampiona između Jang bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da rano stignu u Švajcarsku i planiraju napad na srpske navijače.

Isti portal navodi i reči direktora za bezbednost Reta Nausa.

- Sa strane vlasti, naravno, svesni smo scenarija da bi Romini navijači mogli da dođu u Bern -  rekao je gradski direktor bezbednosti Reto Nause na pitanje 20minuten.com i dodao:

- Da li će se zaista pojaviti znaće se tek uveče. Takođe je upitno da li bi se dve suprotstavljene grupe zaista sastale u centru Berna. Može se zamisliti, na primer, da bi se mogli sresti u spoljnoj oblasti, kaže Nause.

- Ako ultrasi žele okršaj, teško da ćemo moći da ih zaustavimo. Ali ako se to dogodi, policija će intervenisati.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)