NEOČEKIVANO! Legenda jugoslovenskog fudbala preuzima reprezentaciju tzv. Kosova

Novosti online

23. 11. 2023. u 12:22

FUDBALSKA reprezentacija tzv. Kosova nije se plasirala na Evropsko prvenstvo, a pred baraž za EURO pripremaju promenu na klupi.

НЕОЧЕКИВАНО! Легенда југословенског фудбала преузима репрезентацију тзв. Косова

foto AP

Tzv. Kosovo je protiv prvog favorita u grupi - Švajcarske - izvuklo remi u oba meča, ali su na kraju zauzeli petu poziciju, iza Rumunije, Švajcarske, Izraela i Belorusije.

Ubrzo je došlo do razlaza sa selektorom Primožem Glihom, a njegovo mesto bi mogao da zauzme Blaž Slišković, legendarni fudbaler reprezentacije Jugoslavije, naveli su bosanskohercegovački mediji.

Slišković je legenda Veleža, a veliki deo karijere proveo je u Hajduku iz Splita, a na internacionalnom nivou branio je boje Olimpika iz Marselja, Lansa, Peskare i Rena.

Popularni trener poslednji trenerski angažman imao je u sarajevskom Željezničaru na svega četiri utakmice u završnici sezone 2020/2021.

Prethodno je vodio Kitči iz Hong Konga, mostarski Zrinjski, Široki Brijeg, klubove iz Kine, Saudijske Arabije, Rumunije i Albanije, dok je trenersku karijeru počeo upravo kao selektor, i to Bosne i Hercegovine.

Vodio je "zmajeve" od 2002. do 2006, a 2003. mu je zamalo izmakao plasman na EURO. BiH je bila u igri za plasman do poslednje sekunde u "majstorici" sa Danskom, a u odlučujućem meču za direktan plasman u kom im je bila potrebna pobeda igrali su 1:1.

Slišković bi trebalo da vodi tim tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se igrati 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024