U FIRENCI SE I DALJE PITA SRBIN: Juventus odneo ceo plen, Vlahović pošteđen besa navijača zbog tragedije

Novosti online

05. 11. 2023. u 22:46

Fiorentina i Juventus sastali su se u 11. kolu italijanske Serije A, a taj meč, kao i mnogi prethodni kada se radi o "violi" iz Firence, nije mogao da prođe bez zapažene uloge Srbina.

У ФИРЕНЦИ СЕ И ДАЉЕ ПИТА СРБИН: Јувентус однео цео плен, Влаховић поштеђен беса навијача због трагедије

FOTO: Tanjug/AP

Istina, obično je to, poslednjih godina, bio Dušan Vlahović, ali iako je on i ovoga puta igrao, sada je u glavnoj roli bio Filip Kostić.

Naime, Juventus je pobedio Fiorentinu kao gost, a asistent kod jedinog gola bio je srpski reprezentativac.

Igrao se deseti minut kada je u polu-kontri "stare dame" loptu na levom krilu dobio Filip Kostić, a onda idealno  uposlio Miretija koji je doneo 0:1 Juveu (VIDEO).

Ekipa iz Torina nije briljirala kako je to želela armija njenih brojnih navijača, ali je uspela da sačuva stečeno, i pored solidnih pokušaja "viole" da spreči takav ishod.

Vlahović, koga kao nekog ko je napustio klub iz Firence - navijači domaćeg kluba uopšte nisu dobronamerno pozdravili kada je ušao u igru, dobio je šansu od 68. minuta, kad i Milik.

Međutim, previše povučena, a ofanzivno prilično neorganizovana igra Juventusa, onemogućila je njih dvojicu da značajnije utiču na zbivanja na terenu, dok je Fiorentina davala sve od sebe da izvuče remi, ali u toj nameri nije uspela i pored 25 šuta (samo četiri "stara dame") i pored 70% vremena s loptom u posedu.

Posle ovog meča, prve pobede na terenu Fiorentine od 2018, Juventus se vratio na dva boda zaostatka za vodećim Interom, koji posle 11 kola Serije A ima 28, dok je Fiorentina sa 17 bodova na deobi sedme pozicije sa Romom.

Tifozi Fiorentine nisu organizovao navijali

Zbog velikih poplava koje su zadesile Toskanu, navijači Fiorentine rešili su da ovoga puta meč prate bez organizovanog pevanja.

Podsetimo, prema podacima od nedelje prepodne, broj poginulih u poplavama u provinciji iz koje je "viola", Toskani, povećao se na sedam, a jedna osoba se i dalje vodi kao nestala u Venetu. 


Telo 69-godišnjeg muškarca pronađeno je u gradu Kampi Bizencio, oko 15 kilometara severozapadno od Firence, javila je agencija ANSA. 


Zvaničnici su ranije saopštili da je šest osoba poginulo u poplavama nakon obilnih kiša koje su počele kasno u četvrtak, a i dalje se vodi kao nestao jedan vatrogasac u regiji Veneto. 

Postojala je bojazan da bi reka Arno mogla da poplavi Firencu nakon što je obližnje gradove pogodila oluja Kiran, ali se to nije dogodilo, preneo je Rojters.


Kiran je pre toga doneo obilne padavine koje su izazvale velike poplave u Severnoj Irskoj, delovima Velike Britanije, Belgije, Holandije i Francuske. 


Oko 300 ljudi je primorano da napusti svoje domove u Toskani, dok mnogi drugi imaju smanjene isporuke vode i struje, rekao je u subotu predsednik regiona Euđenio Đani.
Đani je naveo da su, prema prvim procenama, poplave pričinile štetu u Toskani u iznosu od 300 miliona evra. 


Italijanska vlada proglasila je u petak vanrednu situaciju i izdvojila početnih pet miliona evra za pomoć područjima koje su poplave najteže pogodile. 
U poplavama u italijanskom regionu Emilija-Romanja u maju poginulo je najmanje 14 ljudi.
 

Bonus video: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu