ČUDO U HRVATSKOJ: Novi Nejmar odbio Brazil da bi obukao dres "vatrenih"

Novosti online

02. 11. 2023. u 13:54

NEVEROVATNI Dinamov 14-godišnji klinac Rafael Gomes Sirino, poznatiji po nadimku Belinjo, igraće za hrvatsku reprezentaciju.

ЧУДО У ХРВАТСКОЈ: Нови Нејмар одбио Бразил да би обукао дрес ватрених

Foto: Printskrin

Najtalentovaniji klinac u Dinamovoj školi odbio je poziv brazilskog saveza i sa porodicom je odlučio da će igrati za Hrvatsku u kojoj živi već par godina.

- Zvali su nas iz Fudbalskog saveza Brazila, ali dečak želi da igra za Hrvatsku. Ljudi iz HNS-a jako su se zauzeli da prihvati njihov poziv i već radimo na tome da dobije pasoš, što bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Prihvatio je poziv HNS-a. Belinju je u Hrvatskoj jako lepo, njegova porodica  je ovde srećna, izvrsno govori hrvatski i smatra Zagreb svojim domom, kaže Endi Bara za "Indeks.hr", menadžer koji je Belinja i doveo u Dinamo i nekadašnji hrvatski fudbaler.

Ne bi ovo bio prvi put da neki Brazilac nastupa za Hrvatsku. Prvo je to uradio napadač Eduardo koji je takođe kao dečak došao u Dinamo, a kasnije napravio karijeru u Arsenalu i Šahtjoru. On je upisao čak 64 nastupa za Hrvatsku uz 29 golova, a igrao je za "vatrene" i ofanzivni vezista Samir koji je jedno vreme povezivan sa Crvenom zvezdom. 

Sada je Fudbalski savez Hrvatske potvrdio navode Endija Bare da su krenuli u akciju dobijanja papira za mladog Brazilca. Uskoro bi on trebalo da zaigra za mlađe selekcije. 

- Možemo da potvrdimo da je pokrenuta procedura da Belinjo dobije hrvatsko državljanstvo te smo kroz razgovore s igračem i njegovim ocem dobili utisak da je željan da predstavlja Hrvatsku u budućnosti. Obaveza je HNS-a da prati sve talentovane igrače koji mogu da nastupaju za Hrvatsku, a Belinjo je po onome što je do sada pokazao izuzetno perspektivan i nadaren fudbaler. Savez je maksimalno angažovan kako bi okupio sve talente koji mogu i žele da igraju za Hrvatsku, pa je tako i u slučaju ovog mladića kojeg ćemo nastaviti da pratimo i podržamo u nastojanju da dobije hrvatsko državljanstvo - naveli su Hrvati. 

Belinjo je u Dinamu od 2021. godine, a njegov menadžer je istakao da bi u budućnosti "novi Nejmar", kako ga zovu u Hrvatskoj, mogao da vredi 100.000.000 evra!

- Mislim da bi on mogao da bude igrač od 100.000.000 evra. On ima 14 i po godina i mi ne znamo šta će biti jer je dete. Ali ako nastavi ovim tempom i ako uspe da održa taj nivo i razliku koju pravi u ovom godištu, on će biti daleko najskuplji igrač u istoriji HNL-a. Ako dođe do seniora i održi nivo koji ima sad, koji su, recimo, pokazivali Kovačić ili Halilović, to će biti čudo. Da igra ovako u seniorskom fudbalu, on iz Dinama ide za 50.000.000 evra - rekao je Bara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener