AUSTRALIJA ODUSTALA: Evo gde će se održati Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine

Tanjug

31. 10. 2023. u 11:30

Fudbalski savez Australije saopštio je danas da je odustao od kandidature za organizaciju Svetskog prvenstva, koje će biti održano 2034. godine.

АУСТРАЛИЈА ОДУСТАЛА: Ево где ће се одржати Светско првенство у фудбалу 2034. године

FOTO: Tanjug/AP

Čelnici Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) pozvali su ranije zemlje Azije i Okeanije da do 31. oktobra dostave kandidature za organizaciju SP 2034. godine.

Fudbalski savez Saudijske Arabije je ranije najavio da želi da bude domaćin Mundijala 2034. godine, kao i FS Australije.

"Australija ne želi da se kandiduje za domaćina SP 2034. godine, pošto su u obzir uzeti svi faktori", navodi se na zvaničnom sajtu FS Australije.

U saopštenju se navodi da FS Australije želi da organizuje Kup Azije za žene 2026. godine, kao i Svetsko klupsko prvenstvo 2029.

"Istražili smo mogućnost da se kandidujemo za domaćina SP. Uzimajući u obzir sve činjenice došli smo do zaključka da to ne uradimo 2034. godine. Fudbal je sport jedan u Australiji", dodaje se u saopštenju FS Australije i podseća se da će Brizbejn biti organizator Olimpijskih igara 2032. godine.

SP 2026. biće održano u SAD, Meksiku i Kanadi, dok će Mundijal četiri godine kasnije biti odigran u Španiji, Portugaliji, Maroku, Urugvaju, Paragvaju i Argentini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)