KATASTROFA ČUKARIČKOG: Ekipa sa Banovog brda najgora od svih timova u grupnoj fazi evro kupova

Novosti online

27. 10. 2023. u 16:38

Kada se pogledaju sva evropska takmičenja (Liga šampiona, Liga Evrope, Liga konferencije), Čukarički zauzima poslednju poziciju, pošto po svim parametrima ima najslabiji učinak.

КАТАСТРОФА ЧУКАРИЧКОГ: Екипа са Бановог брда најгора од свих тимова у групној фази евро купова

FOTO: Tanjug/AP

Posle odigrana tri kola evropskih kupova, gledajući grupnu fazu, devet kluba nema niti jedan osvojen bod. Ali i među ekipama koji nemaju bodove, Čukarički je najgori.

Kada se uporedi gol-razlika, ubedljivo je najslabiji klub sa Banovog Brda. Srpski predstavnik u Ligi konferencije je u trećem kolu izgubio od Fiorentine sa čak 6:0, te je tako ''viola'' ispisala istoriju, jer je to najubedljivija pobeda italijanske ekipe od kako igraju u evropskim takmičenjima.

Posle tri kola Čukarički ima sva tri poraza uz negativnu gol-razliku 1:11. Najpre je izgubio od Ferencvaroša u Budimpešti (1:3), pa od Genka u Leskovscu (0:2), a onda i debakl od Fiorentine od (6:0)

Tik iza Čukaričkog je Antverp, koji se takmiči u Ligi šampiona. I belgijski predstavnik je izgubio sve tri utakmice, ali je za gol bolji od srpskog kluba. Gol-razlika Antverpa je 3:12.

Sa sva tri poraza su i Benfika (0:4) i Union Berlin (2:5) u Ligi šampiona, pa Haken (1:10) i LASK (2:6) u Ligi Evrope, kao i Brejdablik (2:9), Olimpija (0:6) i Trnava (1:8) u Ligi konferencije.

Ako za nešto Čukarički može da se bori u preostala tri kola evropskih kupova, onda je da makar ne završi kao najgori od 96 klubova na kontinentu.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao