"SRPSKI OBILIĆ SA ŽUTIM PANCIROM..." Oglasili se Crnogorci i ispričali svoju verziju haosa u Beogradu

Novosti online

19. 10. 2023. u 12:26

Navijači fudbalske reprezentacije Crne Gore oglasili su se o incidentu na tribinima stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

СРПСКИ ОБИЛИЋ СА ЖУТИМ ПАНЦИРОМ... Огласили се Црногорци и испричали своју верзију хаоса у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Do incidenta je došlo tokom utakmice između Srbije i Crne Gore u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo, na kojoj je domaći tim slavio 3:1.

Do nereda na stadionu u Beogradu došlo je nakon što je jedan od redara "pokupio" zastavu koja se nalazila na delu tribina na kojoj su bili smešteni najvatreniji crnogorski navijači.

Na to su gostujući navijači potpuno poludeli i svoj bes iskazali najpre na stolicama.

Polomili su veliki broj njih i bacali ih, uglavnom u pravcu redara i navijača na zapadnoj tribini.

"U toku drugog poluvremena iz prostora koji je bio rezervisan za redarsku službu, 'srpski Obilić sa žutim pancirom' prišao je ogradi i ukrao okačenu zastavu Udruženja Crnogoraca Kula, znači zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i 'kačila' na našu ogradu", navodi "Ultra Crna Gora" u saopštenju.

Dodaju da nakon toga dolazi do njihove reakcije i sukoba sa redarskom službom i manjeg kontakta sa navijačima Srbije.

"Hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada sa velikim plenom su trčali preko tribine, ali na njihovu žalost naleteli su na par momaka iz Crne Gore koji su im lagano oduzeli zastavu i pokušali da je vrate do naše tribine. U nemogućnosti da priđu 'kavezu' zastavu su pokušali da daju komesaru za bezbednost Fudbalskog saveza Crne Gore koji se nalazio na terenu. Zastavu im je oduzela Žandarmerija zbog provere i posle pet-šest minuta, ipak, dozvolila da bude vraćena i uručena osobi iz FSCG, koja nam je i vratila", dodaje se u saopštenju.

Zaključuju da čitava priča oko zastave staje u tih nekoliko rečenica, da ne žele nastavak prepucavanja, kao i da su svoju reakciju i stav ponosni, a iskoristili su saopštenje i da se zahvale službi Hitne pomoći Srbije koja je nakon utakmice reagovala i pružila pomoć navijačima koji su imali povrede.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)