"DA SU ONO ŠTO JE URADIO MITROVIĆ IZVELI MESI ILI RONALDO..." Legendarni Peđa Mijatović očaran napadačem "orlova"

Novosti online

18. 10. 2023. u 21:04

NIJE imun na sjajne igre Aleksandra Mitrovića ostao ni legendarni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović.

ДА СУ ОНО ШТО ЈЕ УРАДИО МИТРОВИЋ ИЗВЕЛИ МЕСИ ИЛИ РОНАЛДО... Легендарни Пеђа Мијатовић очаран нападачем орлова

Foto: Tanjug

U razgovoru za "Informer" nekadašnji as Jugoslavije, Real Madrida i Partizana govorio je o igri sjajnog napadača Srbije koji je baš protiv Crne Gore još jednom potvrdio svoj kvalitet.

- Mitrović se uvek odazivao reprezentaciji i stalno bio na visokom nivou. Nije reč samo o velikom broju golova, nego i načinu na koji daje te golove. Neverovatna raznolikost. Recimo, prvi gol protiv Crne Gore, pa ono je čisto remek delo. Spoljnom stranom stopala sa desne strane u levi gornji ugao. Da su onakav gol dali Mesi, Ronaldo, Nejmar ili Mbape, konzumirali bismo ga tri puta dnevno, uz doručak, ručak i večeru - rekao je Mijatović.

Smatra legendarni napadač da ukoliko Dragan Stojković uspe da motiviše igrače, "orlovi" mogu da se nose sa timovima iz prvog šešira.

- Turnirske utakmice su specifične. Tu sve stane u jedan dan, u 90 minuta, u trenutnu formu, inspiraciju, iznenađenja se lako dešavaju. Recimo, na Mundijalu je Srbija imala nekoliko igrača koji nisu bili sto odsto zdravi i oni nisu mogli da budu na najvišem nivou. To se odmah odrazilo na celokupnu igru. Takođe, bitna je motivacija. Setimo se da je Srbija uspevala da pobedi Portugal kad je bilo najvažnije. Šešir i grupa stvarno ne znače mnogo - jasan je Mijatović.

U superlativu je crnogorski as govorio o nekadašnjem saigraču, a trenutnom selektoru Srbije.

- Piksi je pokazao da je trener koji poznaje ekipu, a video sam i da ga igrači prate. Uopšte se nije plašio da ubaci u igru igrače za koje on veruje da bi trebalo, iako bi većina možda uradila drugačije. Sa druge strane, imao je na klupi odlična rešenja i znao je u kom momentu koga da ubaci. Odluke su mu isprave. Jedino ne volim tu retoriku da je trener odveo ekipu na neko takmičenje. Posle ako krene loše, moraće sam da snosi svu odgovornost - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)