KRAJ ZA EDENA AZARA: Nekadašnji najbolji fudbaler Premijer lige završio karijeru

Novosti online

10. 10. 2023. u 12:11

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentacije Belgije Eden Azar saopštio je danas da je završio igračku karijeru.

КРАЈ ЗА ЕДЕНА АЗАРА: Некадашњи најбољи фудбалер Премијер лиге завршио каријеру

FOTO: EPA

- Morate da slušate sebe i u pravo vreme da kažete stop. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim Lilu, Čelsiju i Realu. Hvala Fudbalskom savezu Belgije i reprezentaciji Belgije - napisao je Azar na Instagramu.

Belgijanac je podsetio da je odlučio da u 32. godini završi igračku karijeru.

- Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima, koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju svuda gde sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena, prijatelji moji - zaključio je Azar.

Azar je igračku karijeru počeo u Tubizu, a potom je od 2005. do 2012. igrao za Lil. On je 2012. stigao u Čelsi, a sedam godina kasnije prešao je u madridski Real za 115 miliona evra.

Azar nije opravdao očekivanja u madridskom klub zbog problema sa formom i povredama. On je za Real od 2019. do juna 2023. odigrao 76 utakmica i postigao je sedam golova. Sa madridskim klubom osvojio je šest trofeja.

Za reprezentaciju Belgije nastupio je na 122 meča i 33 puta se upisao u listu strelaca, a od nacionalnog tima se oprostio prošle godine posle SP u Kataru.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije