KAKAV EKSPERIMENT FIFA: Mundijal 2030. traje mesec i po dana?!

Novosti online

07. 10. 2023. u 22:55 >> 18:41

SVETSKA kuća fudbala eksperimentiše i za sada nema žrtava tih opita... FIFA je nedavno odlučila da se Svetsko prvestvo 2030. godine igra u čak šest zemalja na tri kontinenta. Prvo je objašnjeno da će se samo po jedna utakmica odigrati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju, kao svojevrsni omaž stogodišnjici prvog Svetskog prvenstva koje je 1930 godine odigrano u Montevideo, u Urugvaju.

КАКАВ ЕКСПЕРИМЕНТ ФИФА: Мундијал 2030. траје месец и по дана?!

Foto: Arhiva Novosti

Pomenute tri zemlje, kao i Portugalija, Španija i Maroko, koje su takođe domaćini Mundijala će automatski biti i učesnici velikog događaja na kojem će biti odigrane čak 104 utakmice pa će ih uživo gledati navijači u Južnoj Americi, Evropi i Africi i najvažniji fudbalski događaj poprima format - interkontinentalnog.

Međutim, osim igranja na tri kontinenta, specifična bi bila i dužina trajanja turnira jer može lako da se desi da to bude i najduži Mundijal u istoriji svetskih prvenstava. Prve utakmice u Južnoj Americi odigrale bi se 8. ili 9. juna, a finale, koje bi se najverojatnije igralo u Madridu na "Santjago Bernabeu", tek 21. jula. Razmak između prve i poslednje utakmice bio bi čak 45 dana ?!

Primera radi, finale Svetskog prvenstva u Kataru odigrano je 28 dana nakon prve utakmice s tim da je to bio Mundijal na kojem je učestvovalo 32 tima, a da će naredni, u SAD, biti još masovniji, kao i onaj koji sledi 2030. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu