FS SRBIJE UKAZANO VELIKO PRIZNANJE OD STRANE UEFA: "Het-trik" komitet čast i privilegija

Promo

01. 10. 2023. u 15:28

ORGANIZACIJA i domaćinstvo sastanka "HET-TRIK" komiteta, koji će se 3. i 4. oktobra održati u Sportskom centru u Staroj Pazovi, jedno je od najvećih priznanja ukazano Fudbalskom savezu Srbije od strane UEFA.

ФС СРБИЈЕ УКАЗАНО ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ОД СТРАНЕ УЕФА: Хет-трик комитет част и привилегија

FOTO: FSS

- Naš sportski centar je pokazni primer kako se racionalnim korišćenjem sredstava iz fondova "HET-TRIK" i zajedničkim ulaganjima sa državom i lokalnim samoupravama, stiže do najmodernije infrastrukture kao podloge i logistike za vrhunski sportski rezultat. Upravo je izgradnja Sportskog centra u Staroj Pazovi 2011. bila jedan od projekata koji su tadašnji čelnici Saveza Tomislav Karadžić i Zoran Laković realizovali uz podršku Republike Srbije i UEFA i ne treba da čudi što smo nedugo zatim postali evropski i svetski šampioni u omladinskom uzrastu. Nema novih talenata i velikih rezultata bez vrhunskih uslova za rad i moderne infrastrukture - kaže generalni sekretar FSS i već dva mandata član "HET-TRIK" komiteta Jovan Šurbatović.

Ovaj komitet osnovan je 2004. i zajedno sa komitetom Nacionalnih asocijacija predstavlja jedan od najvažnijih komiteta UEFA, jer doprinosi razvoju fudbala na svim nivoima i unapređuje kvalitet infrastrukture u zemljama širom Evrope.

- Svaki sastanak ovog komiteta izaziva pažnju nacionalnih asocijacija, jer se na njemu diskutuje o važnim infrastrukturnim pitanjima, usvajaju se investicioni projekti i donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala. Mi ćemo kao Savez aplicirati na predstojećoj sednici sa još jednim velikim projektom u vrednosti od čak 20 miliona evra. Prioritetni zadatak je postavljanje najmodernije hibridne podloge na stadionima svih klubova Superlige Srbije, po uzoru na terene koji se koriste u najjačim ligama u Evropi. Što su tereni kvalitetniji, manje je povreda, igra se brži i atraktivniji fudbal, a samim tim raste interesovanje za utakmice domaćeg šampionata. U planu je dalje investiranje i usavršavanje Sportskog centra u Staroj Pazovi, ali i realizacija projekta izgradnje sličnih centara u četiri regiona u Srbiji - ističe Šurbatović.

FOTO: FSS

Uvažene članove "HET-TRIK" komiteta na početku sastanka pozdraviće predsednik FSS Dragan Džajić.

- Na čelu komiteta nalazi se Karl-Erik Nilson, koji je ujedno i potpredsednik UEFA, vrlo važna i uticajna ličnost u evropskom fudbalu. Posebno nam imponuje što su svi gosti iz inostranstva puni utisaka kada posete našu kuću fudbala. Dobili smo već više puta javne pohvale od predsednika Aleksandra Čeferina, kao i prvog čoveka Sudijske komisije Roberta Rozetija koji je obećao da će se jedan od narednih seminara elitne grupe UEFA arbitara održati u Staroj Pazovi. Prilikom nedavnog boravka u Litvaniji, obradovala nas je i izjava našeg sjajnog košarkaša Alekse Avramovića koji je bio oduševljen uslovima za rad tokom priprema reprezentacije za Svetsko prvenstvo na Filipinama. Sportski centar jeste izgrađen u cilju razvoja fudbala, ali moramo da vodimo računa o balansu između naših potreba i osnovnih principa uspešnog poslovanja.

Pored košarkaša i svih naših selekcija, česti gosti kuće fudbala su i članovi rukometne reprezentacije Srbije, kao i brojni fudbalski klubovi iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Na inicijativu i sugestiju iz UEFA, mnogi nacionalni savezi su slali eksperte u Staru Pazovu da se na licu mesta uvere u sve pogodnosti i benefite koje realizacija jednog takvog projekta može da donese fudbalskoj organizaciji i generalno fudbalskom pokretu jedne zemlje. Dolazili su predstavnici FS Švedske, Holandije, Belgije i Hrvatske, a upravo smo ugovorili posetu čelnika FS Grčke, svi oni apostrofiraju dva vrlo važna detalja: sadržaj i lokaciju. Blizu je Beograda, a izolovano u prirodi, što ekipama garantuje mir i kvalitetnu pripremu za treninge i utakmice. Imali smo nedavno priliku da prisustvujemo otvaranju trening-kampa Fudbalskog saveza Nemačke i mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da ni po čemu ne zaostajemo za jednom takvom fudbalskom velesilom. Naprotiv, ali da ne budem neskroman, javnost u Srbiji će uskoro čuti utiske vodećih ljudi iz UEFA i evropskih saveza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)