VIŠI RANG NA VIDIKU: Sjajan start fudbalerki Srbije u Ligi nacija: "Ovo smo želeli još od prvog okupljanja!"

S.Rajić

27. 09. 2023. u 17:22

DAME igraju bez mane. Ženska fudbalska reprezentacija ostvarila je fenomenalan start u novoformiranoj Ligi nacija divizje B, pošto je nakon uvodne pobede nad Ukrajinom (2:1), lako pala i Grčka (4:0). Naše devojke sada se "baškare" na vrhu grupe zajedno sa najvećim konkurentkinjama Poljakinjama, ali usled bolje gol-razlike u dva susreta imaju tu privilegiju da budu na čelu.

ВИШИ РАНГ НА ВИДИКУ: Сјајан старт фудбалерки Србије у Лиги нација: Ово смо желели још од првог окупљања!

FOTO: FSS

Upravo će dva megdana sa belo-crvenima u oktobru dati preciznu konkturu i najverovatnije odrediti putnika u viši rang, bez obzira na to što predstoje revanši sa Ukrajinkama i Grkinjama. Srpkinje bi, ukoliko sve bude kako su planirale, dobile lakše protivnice na putu ka EP u Švajcarskoj 2025. godine.

- Ovo je ono što smo želeli još od prvog okupljanja. Ispunili smo cilj. U ovom meču devojke su pokazale kako umeju da igraju i da mogu još bolje. Bilo je atraktivno za publiku, odličan pristup, dosta stvorenih šansi. Glavni zadatak je da ostanemo na istom mestu kao na kojem smo sada - imao je razloga za zadovoljstvo selektor Dragiša Zečević.

Na dobro ispunjenim tribinama SC FSS u Staroj Pazovi, devojke su pokazale mnogo bolju izbedbu na travnatom tepihu, nego protiv Ukrajinki, uprkos pobedi.

- Ozbiljno smo pristupile meču, što možda nije bio slučaj protiv Ukrajine. Od prvog minuta napravili smo pritisak, iskoristili smo svoje šanse. Ovo je bila odlična utakmica, u kojoj smo kontrolisali stvari na terenu i bio je to zaslužen trijumf - naglasila je dvostruki strelac Jovana Damnjanović.

Dina i Jovana na "koti 50"

PRED početak susreta sa Grčkom, Dina Blagojević i Jovana Damnjanović dobile su specijalno uramljeni dres sa broj 50, u čast toliko odigranih mečeva u nacionalnom timu.

- Drago mi je zbog 50 mečeva u dresu reprezentacije, to ima neko posebno značenje za mene. Drago mi je što sam jubilej obeležila pobedom, koja je bila izuzetno bitna - ističe Jovana.

Ovo je veliki vetar u leđa pred ključne okršaje sa Poljskom.

- Idemo meč po meč, to će biti naš fokus. Napravićemo dobru analizu, spremićemo se pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Znamo da ako budemo na maksimumu da od nas sve zavisi - konstatovala je napadač Bajern Minhena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)