VELIKA AKCIJA POLICIJE U HRVATSKOJ: Zbog ubistva grčkog navijača uhapšeno još huligana Dinama

Novosti online

23. 09. 2023. u 16:58

KAKO prenose hrvatski mediji devetorica navijača Dinama iz Zagreba, članovi Bed Blu Bojsa, privedena su zbog ubistva Mikalisa Kacurisa, koje se odigralo dan pre planiranog meča AEK - Dinamo u Atini.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Због убиства грчког навијача ухапшено још хулигана Динама

Tanjug/AP

Kako piše "Jutarnji list" od deset "Bed blu Bojsa" čije je hapšenje traženo evropskih nalogom, i to po zahtevu grčkog pravosuđa, uhapšeno je njih devetorica, a za jednim se još traga.

Petorica su uhapšeni u petak i prvo su sprovedeni u sedište kriminalne policije PU Zagreb, nakon toga njima je određen pritvor.

Kako navodi list, policija je postupala po evropskom nalogu za privođenje, te je obavljala formalnosti koje su zahtevale vlasti Grčke.

Grčke vlasti traže da im se "državljani Hrvatske predaju radi osiguravanja krivičnog procesa zbog udruživanja u zločinačku organizaciju radi počinjenja krivičnog dela".

Imena desetorice navijača nađena su na spisku putnika koji su putovali u Grčku i registrovani su prilikom prelaska više graničnih prelaza.

Ipak, nisu navedeni konkretni dokazi koji bi ukazivali da su učestvovali u neredima i tuči koja je izbila 7. avgusta, veče pre drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju je veče kasnije trebalo da odigraju AEK i Dinamo.

Podsetimo, veče pre meča u blizini OPAP arene, u atinskom kvartu Nova Filadelfija učestvovalo je na stotine navijača pomenutih klubova kao i navijači Panatinaikosa, a tada je ubijen navijač AEK-a Mikalis Kacuris (29).

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)