KAKAV KRAJ KVALIFIKACIJA! Poznati svi učesnici UEFA Lige šampiona u fudbalu 2023/2024

Novosti online

30. 08. 2023. u 23:00

U sredu su odigrane preostale revanš utakmice plej-ofa za Ligu šampiona u fudbalu, u kojoj će Srbiju predstavljati FK Crvena zvezda.

КАКАВ КРАЈ КВАЛИФИКАЦИЈА! Познати сви учесници УЕФА Лиге шампиона у фудбалу 2023/2024

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su u utorak u grupnu fazu elitnog nadmetanja prošli Galatasaraj, Braga i Jang Bojs, dan kasnije to su učinili Kopenhagen, PSV i, prvi put u klupskoj istoriji, belgijski Antverp.

Grčki AEK, koji je preživeo pravu dramu sa zagrebačkim Dinamom, i to posle tragedije kada je ubijen jedan grčki navijač u okršaju sa hrvatskim huliganima, eliminisan je od Antverpa od kog je u gostima izgubio sa 1:0, a u revanšu sa 1:2.

Nadali su se Atinjani da bi na svom terenu mogli do preokreta, ali su i u revanšu prvi poklekli kada im je presudio gol "iz auta", koji je postigao Kerk u 73. minutu (VIDEO).


Jeste AEK u 90. obradovao svoje pristalice, kada je Serhio Arauho najbolje reagovao u gužvi (VIDEO), no u šestom od osam minuta sudijske nadoknade vremena, Vermelen je idealno proigrao Balikvišu a ovaj realizovao zicer za prolazak dalje, a slanje žuto-crnih u Ligu Evrope (VIDEO).


Poljski Rakov je priželjkivao senzaciju jer je na svom terenu prošle sedmice minimalno izgubio od Kopenhagena, ali je u Danskoj izborio samo remi. Tamo je prvi pogodak postigao domaći tim, Vavro je bio strelac u 35. minutu - i to na krajnje iznenađujuć način, udarcem sa preko 30 metara (VIDEO).

Sve što su Poljaci uspeli da urade u nastavku je da u 87. minutu preko Zvolinskog poravnaju na 1:1 (VIDEO) ne i više od toga.

A dok su snovi AEK-a i Rakova srušeni uz pomalo napete završnice, Glazov Rendžers je proživeo pravu noćnu moru: posle 2:2 u Škotskoj protiv PSV-a, u Ajdnhovenu je nokautiran sa čak 5:1.

U 35. minutu holandski gigant je poveo, uz malo dodavanja petom, prvim pogotkom Ismaela Saibarija (VIDEO), a isti igrač je u 53. iskoristio volej da udvostruči prednost (VIDEO).

 

Tavernije je smanjio na 2:1 umakavši odbrani PSV-a, ali je ta radost Škota kratko trajala.

Na 3:1 je povisio kapiten domaćih Luk de Jong u 66. minutu, i to glavom (VIDEO), na 4:1 Verman u 77. u polu-kontri (VIDEO), a za konačanih 5:1 pobrinuo se vrlo nespretan autogol Goldstona u 81. minutu (VIDEO).

Revanš utakmice plej-ofa za Ligu šampiona 2023/2024

Odigrano u utorak:

Galatasaraj - Molde 2:1 (prvi meč: 3:2)
Panatinaikos - Braga 0:1 (prvi meč: 1:2)
Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (prvi meč: 0:0)

Mečevi odigrani u sredu:


AEK - Antverp 1:2 (prvi meč: 0:1)
Kopehnagen - Rakov 1:1 (prvi meč: 1:0)
PSV - Rendžers 5:1 (prvi meč: 2:2)

Svi učesnici grupe faze Lige šampiona 2023/2024

Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, Pari Sen Žermen, Benfika, Fejenor, Real Madrid, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto, Arsenal, Šahtjor, Salcburg, Milan, Braga, PSV, Lacio, Crvena zvezda, Kopenhagen, Jang Bojs, Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Antverp i Lans.

BONUS VIDEO: Kad Barselona slavi dve titule

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije