DEBAKL ZA ISTORIJU! TSC u grupnoj fazi Lige Evrope

Novosti online

15. 08. 2023. u 21:51 >> 21:51

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole nije uspeo da ostvari san, da dođe na korak od plasmana u Ligu šampiona. Zapravo, buđenje je bilo bolno, zbog ukupnih 1:7 protiv Brage koja je u Bačkoj Topoli trijumfovala u revanšu sa 1:4, ali istorija je ispisana: ovaj srpski klub je izborio učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

ДЕБАКЛ ЗА ИСТОРИЈУ! ТСЦ у групној фази Лиге Европе

Foto: Printskrin/Arena sport

UEFA pravila su jasna - ko u "ligaškom putu" ka elitnom evropskom takmičenju ispadne u trećem kolu, ne ide, kao eliminisani sa "šampionske staze" u plej-of za Ligu Evrope, već direktno u grupe. I, upravo to će se desiti TSC-u.


Jeste, ekipa trenera Žarka Lazetića je doživela rezultatski debakl u duelu s portugalskim predstavnikom - Braga je, prosto, i bolja i iskusnija, ali nagrada za "minuli rad" je stigla.


Posle sjajne sezone 2022/2023, u kojoj je TSC postao vicešampion Srbije, na njegovoj "Areni" se igrao istorijski, evropski meč za plasman u plej-of za najjače klupsko takmičenje na svetu. Braga je, uz četiri gola od 9. do 20. minuta (Pici je najpre bio strelac, potom Bruma, onda Đalo, pa Al Musrati) raspršila sva sanjarenja da je prilično dobar nastup ekipe iz Bačke Topole u prvoj utakmici najava mogućeg čuda.


Čudo je bilo negde drugde, mada je na momenat domaća publika mogla da uživa kada je Rakonjac pred kraj poluvremena postigao evro-gol, šutirajući sa 17 godina u rašlje, pa je Braga, uz mirno odogranu "poslednju četvrtinu" ovog dvomeča prošla dalje. Ona će svoj put ka Ligi šampiona krčiti protiv boljeg iz duela Olimpik Marselj - Panatinaikos, a TSC se "seli" u drugo po snazi evro-nadmetanje, za koje će grupe biti određene kada se okončaju kvalifikacije.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 3. kolo - rezultati revanš mečeva


Aris - Rakov 0:1 (prvi meč: 1:2)
Makabi Haifa - Slovan 3:1 (prvi meč: 2:1)

Molde - Klaksvik 2:0 posle produžetaka (prvi meč: 1:2)

TSC - Braga 1:4 (prvi meč: 0:3)

Galatasaraj - Olimpija 1:0 (prvi meč: 3:0)


PENALI Sparta Prag - Kopenhagen 1:1 (0:0)

U TOKU

Servet - Rendžers 1:1 (prvi meč: 1:2)
Šturm - PSV 1:2 (prvi meč: 1:4)
Olimpik Marselj - Panatinaikos 2:0 (prvi meč: 0:1)

Rezultat prve utakmice (revanš je u Atini u subotu)

Dinamo Zagreb - AEK 1:2

KRAJ! TSC - Braga 1:4 (VIDEO)

90' - Prva prava prilika za Bragu u drugom poluvremenu, Lopes se izvbori za poziciju na desnoj strani, ali šutirao pokraj gola domaćih.

87' - Buni se publika u Bačkoj Topoli zbog dosuđenog faula nad golmanom Brage, jer se činilo da mu je rezervista Šoš "legalno" oteo loptu.

79' - Bliži se kraj meča. Domaćin pokušava da nagradi vernu publiku novim pogotkom, no... mrežu Brage jedini je uspeo da zatrese Rakonjac, koji je napustio igru.

70' - Ulaskom Vlalukina, TSC igra bolje nego u prvom poluvremenu, ali nije to zasad dovoljno da se dodatno smanji rezultatski zaostatak.

69' - Pantović i strelac Rakonjac izlaze, a menjaju ih Šoš i Milovanović

58' - Lepa zamisao Rakonjca, lobovao je golmana Brage, ali i prejako poslao loptu, pa je ona promašila metu.
48' - Žuti karton za Pantovića
47' - Tri promene i kod gostiju. Sjajni Bruma, Horta, te strelac četvrgog gola Al Musrati su izašli, a zamenili su ih Roni Lopes, Fernandes i Zalazar
46' - Tri izmene u TSC-u. Ušli su Antonić, Milosavljević i Vlalukin, a izašli Đorđević, Kuveljić i Jovanović

46'  - Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme, 1:4. Imajući u vidu kako je Braga odigrala ovih 45 minuta, rezultat teško da je mogao da bude povoljniji po srpskog predstavnika...

41' - Sjajan gol je u kontranapadu postigao Marko Rakonjac (VIDEO). Sam se probijao po desnoj strani, rivali počeli da dobro čuvaju njegove saigrače koji su se priključivali, pa je on raspalio po lopti sa 16 metara i pogodio rašlje gola Brage.

40' - Gol! Rakonjac!

22' - Kako igra Braga... Nema šta, za klasu ili dve bolji fudbal od onog kog u revanšu pruža ekipa trenera Žarka Lazetića. U akciji u kojoj je bilo i dodavanje petom, domaćini su potpuno nadigrani, a Al Musrati sa distance krunisao odličnu igru Brage golom za pomenutih 0:4 (VIDEO).

20' - Debakl TSC-a! Posle dva gola, Bruma asistira - Al Musrati donosi 0:4 Bragi, a velikih 0:7 u ukupnom rezultatu.

17' - Mat u tri poteza su izveli gosti, a Bruma iskoristio dodavanje Đala s desnog krila da iz peterca uveća prednost (VIDEO)

16' - Auh, 0:3! Šta se ovo dešava, kakva lekcija Brage... novi gol Brume.

14' - Nema šta, majstori su igrači Brage. U kontri u kojoj je lopta potpuno zbunjivala igrače domaćih, Bruma je krunisao lepa dodavanja gostiju pogotkom (VIDEO)

13' - Novi gol gostiju! Ruše se snovi TSC-a, Bruma nastavlja svoju seriju iz Portugalije

10' - Akcija kao na treningu - s leve strane je lopta krenula da "obilazi" kazneni prostor TSC-a, stigla desno do Gomeza koji je Picija pronašao na oko šest metara od gola, a on, stojeći po sredini šesnaesterca, pogodio levi donji ugao (VIDEO)

9' - Gol! Braga je povela, Pici je strelac!

20.00 - Meč je počeo!


Evo i sastava:
TSC: Simić - Petrović, Đorćević, Ćalušić, Cvetinović - Kuveljić, Radin, Stanić - B. Jovanović, Rakonjac, Pantović
Braga: Mateus Magaljaeš - Gomez, Fonte, Niakate, Marin - Horta, Vitor Karvaljo, Al Musrati - Bruma, Đalo, Pici

Podsetimo, u slučaju da ispadne od Brage, vicešampion Srbije se "seli" u Ligu Evrope.

Sa druge strane, ako ekipa Žarka Lazetića napravi nestvaran podvig u revanšu, u plej-ofu će igrati sa pobednikom dvomeča Panatinaikos/Olimpik Marselj. 

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije