SUD PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV NAJBOLJEG HRVATSKOG FUDBALERA: Modriću preti zatvor

Tužilaštvo u Osijeku traži da se Luka Modrić i Dejan Lovren pojave na sudu jer su navodno lažno svedočili u ”slučajuj Mamić”.

СУД ПОДИГАО ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ НАЈБОЉЕГ ХРВАТСКОГ ФУДБАЛЕРА: Модрићу прети затвор

FOTO: Tanjug/AP

Dok se čeka da se najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić izjasni hoće li nastaviti igrati za reprezentaciju, tužilaštvo u Osijeku optužilo ga je za davanje lažnog iskaza zbog čega bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. Reč je o sudskoj trakavici protiv bivšeg gazde ”Dinama” Zdravka Mamića kada su Modrić i Dejan Lovren pre šest godina bili optuženi i oslobođeni zbog davanja lažnog iskaza, a sada je ceopostupak, na čuđenje hrvatske javnosti, ponovo pokrenut.

Dvojicu fudbalera tužilaštvo tereti da su za vreme suđenja Mamiću davali lažne iskaze vezane za ugovore i anekse ugovora koje su imali sa hrvatskim klubovima i nakon transfera u inostranstvo. Modrić je u istrazi rekao jedno, a na suđenju to porekao i tvrdio da se ne seća detalja, a sud je procenio da je pogodovao Mamiću. ”Prvostepeni sud nijepoverovao svedoku Modriću ceneći ga neuverljivim i nelogičnim te sračunatim pogodovanju odbrani ZdravkaMamića", konstatovao je Vrhovni sud, a za Lovrena je navedeno da je bio unapred instruisan šta će na sudu da govori. Tako se otvorila mogućnost da Modrić i Lovren ponovo budu optuženi, što se sada i dogodilo. Ako optužnica bude potvrđena fudbaleri će ovaj puta morati na sud kao optuženici, a ne svedoci.

Modrić je već angažovao pravni tim, koji je začuđen da se ponovo pokreće optužnica. ”Luka Modrić otpočetka govori daje njegova savest čista i mirna, da nije počinio to kaznenodelo. Ostaje kod toga i mirne je savesti, kaže Laura Valković u ime pravnog tima, dok se Modrić koji letuje na luksuznoj jahti na Jadranu ne izjašnjavaju. Optužnica je izazvala niz ogorčenih reakcija u Hrvatskoj, pa se često spominje ”to mu hvala za sve što uradio za hrvatski tim”. Mnogi kalkulišu da Modrić zbog svega neće nastaviti igrati za hrvatsku reprezentaciju, iako je već bila gotova njegova odluka da će predvoditi fudbalere na Euro. ”Ovo je najskandaloznija odluka, Modrić je najvredniji ambasador Hrvatske u svetu kojem se taj svet divi”, poručuju saborski poslanici, smatrajući da u zemlji gde caruje korupcija najmanje ima razloga suditi Modriću i Lovrenu. Ima i protivnih mišljenja po kojima je Modrić već davno trebao biti izbačen iz reprezentacije jer je u iskazu Uskoku optužio Mamića, a na sudu ga branio. Neki ga proglašavaju ”Mamićevim bankomatom” i Modrića zovu ”ne sećam se” i postavljaju pitanje kako takav čovek može biti nacionalni idol.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)