ZENIT BAUK ZA ZVEZDU! Srpski i ruski šampion igraju prijateljski meč

Z. Ćorović

04. 07. 2023. u 16:53

DVA prijateljska kluba, šampioni Rusije i Srbije, večeras (18.30, TV Arena) će na "Gasprom areni" ukrstiti koplja u okviru Premijer kupa. Za Crvenu zvezdu će ovo biti najjači meč na pripremama, odlična prilika za njenog novog trenera Baraka Bahar da vidi dokle je stigao sa "ugradnjom" svojih ideja i novog sistema u tim. Iako je dvoboj prijateljskog karaktera, crveno-beli će morati da izvuku trenutni maksimum kako bi se suprotstavili snažnom Zenitu

ЗЕНИТ БАУК ЗА ЗВЕЗДУ! Српски и руски шампион играју пријатељски меч

FOTO: FK Crvena zvezda

Domaćin je u prvom kolu turnira lako savladao Nefči sa 3:1, što je bila samo potvrda da je i najveći favorit. S druge strane, Zenit je veliki Zvezdin sportski "dužnik", jer je u svih prethodnih šest međusobnih mečeva izlazio kao pobednik. Negativna serija krenula je 2004. od brodoloma u plej-ofu Lige Evrope, kada su Aršavin i ekipa u dva meča isprašili beogradskog velikana (4:0 i 2:1). Pošto ih povezuje zajednički sponzor "Gasprom", dva kluba su u poslednjih pet godina odigrala i četiri prijateljska susreta, u kojima je ruski tim uvek pobeđivao (1:0, 1:0, 2:1, 3:1).

Zato bi bilo dobro da Zvezda prekine ovu neugodnu tradiciju, mada će biti jako teško, jer je Zenit, uprkos sportskim sankcijama i neučestvovanju ruskih timova u evropskim takmičenjima sačuvao izuzetno jak sastav. Pet godina zaredom je prvak Rusije, što je podatak za poseban respekt.

Za Zvezdine navijače će ovaj meč biti važan da na delu vide Krasoa i Olajinku, dvojicu novajlija u napadu. Dovedeni su zbog Lige šampiona, a na poslednjoj utakmici sa Borcem iz Banjaluke odigrali su samo petnaestak poslednjih minuta. Biće zanimljivo šta će u ovako jakoj proveri pokazati mlade snage crveno-belih, koje su u prvom delu priprema ostavili odličan utisak.

Prvo mesto pola miliona evra

LEPA nagrada od 500.000 evra čeka pobednika Premijer kupa. Posle današnjeg meča sa Zenitom, Crvenu zvezdu očekuju i dueli sa Nefčijem (8. jul) i Fenerbahčeom (12. jul).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)