PIKSI GA ŽELI PO SVAKU CENU! Srbija "krade" švajcarsku zvezdu

Novosti online

30. 06. 2023. u 08:58

Darian Maleš, jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera u Evropi, velika je želja selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i lako bi moglo da se desi da obuče dres "orlova".

ПИКСИ ГА ЖЕЛИ ПО СВАКУ ЦЕНУ! Србија краде швајцарску звезду

Foto: EPA

Naime, pre nekoliko dana pojavile su se informacije da je izgubio to pravo jer je igrao za mladu reprezentaciju Švajcarske na Evropskom prvenstvu. Međutim, pravilo FIFA je komplikovano i nije u potpunosti jasno, pa tako švajcarski mediji tvrde da još može da bira reprezentaciju.

Pred odlazak mlade reprezentacije Švajcarske na EP u Gruziji, Darian Maleš je prvi put tamošnjim medijima pričao o svojoj budućnosti. Pomenuo je i zemlju svog rođenja Švajcarsku, ali i srpsko poreklo.

- Osećam se neverovatno prijatno u reprezentaciji Švajcarske i uopšte u Švajcarskoj. Ovde sam odrastao, ovde sam išao u školu, moji prijatelji su odavde - rekao je Darian Maleš za švajcarski portal "20min", a onda objasnio koliko mu znači srpsko poreklo, jer je dete roditelja rodom iz Republike Srpske:

- Ne želim i nikada neću da krijem. Ponosan sam na svoje korene, to niko ne može da mi uzme. Volim da igram za reprezentaciju Švajcarske, ali videćemo šta će se desiti u budućnosti.

Darian Maleš odigrao je 47 utakmica u dresu Bazela protekle sezone. Dao 11 golova i upisao čak 17 asistencija, za 2.629 minuta na terenu. Na početku sledeće sezone pojaviće se u Interu, jer ima ugovor sa klubom iz Milana do juna 2025. godine.

- Bazel nije aktivirao opciju moje kupovine. Ja i dalje imam stan u Bazelu. Imali smo više utakmica nego bilo koji drugi klub u Evropi. Nije bilo lako. Ponosan sam što sam bez problema igrao celu sezonu. Zahvaljujući svom telu - istakao je mladić rođen u Lucernu.

Naime, Bazel nije mogao da aktivira otkup pozajmice za Dariana Maleša koji je iznosio 5.000.000 evra. Pitanje je da li je švajcarski Srbin u fokusu Intera i trenera Simonea Inzagija za narednu sezonu, pa će verovatno opet van Milana potražiti novi klub. Za njega je interes pokazao Štutgart, član Bundeslige, a Inter bi želeo da unovči Maleša već ovog leta. 

Za to vreme Srbija i Piksi vrebaju iz prikrajka da uzmu veliku nadu evropskog fudbala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori