RUSIJA DONELA ODLUKU: Srbin "brine" o njenom fudbalu

Novosti online

27. 06. 2023. u 15:22

RUSIJA je u prilično nezavidnoj situaciji kada se o fudbalu radi, pa su tamošnje vlasti rešile da u pomoć pozovu Srbina.

РУСИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Србин брине о њеном фудбалу

FOTO: FK Crvena zvezda

Najveći problem ruskog fudbala, pored činjenice da zbog sankcija ni klubovi ni reprezentacije ne mogu da nastupaju na međunarodnoj sceni, je suđenje.


"Novosti" će vam samo u kratkim crtama oslikati veliki haos koji u tamošnjoj Premijer ligi (RPL) vlada:


Recimo, nedavno je generalni direktor Krila Sovjetov, Vadim Andrejev, dao ostavku u znak protesta zbog toga kako se deli pravda na mečevima RPL.


- Naš klub se susreo sa dosad nezabeleženim suđenjem i prinuđen je da rešava te probleme van terena, a ne na njemu. Ruski fudbalski savez (RFS) ili ne vidi, ili ne želi da vidi šta se dešaa sa arbitrima. Drugim rečima, postoji neaktivnost na ovom polju.


Ili, desi se da u meču na kome je Zenit obezbedio titulu pobedom nad Spartakom od 3:2, bude postignut gol koji je potom, odlukom nadzornih organa, proglašen "greškom priznatim" (jer je, kako je glasilo obrazloženje, "Kuzajev pre pogotka faulirao Zobina". Greška je uočena, ali rezulat je ostao...


Naravno, grešaka ima i na utakmicama koje ne odlučuju o trofeju, pa je tako fudbaler Spartaka Soboljev bio šokiran što su mu kolegu Denisova potpuno neopravdano isključili tokom remija sa Himkijem (1:1).


- Ranije sam mislio da nas namerno sudije "ubijaju" (radeći u korist rivala za titulu, prim. prev), ali sada vidimo da nama, prosto, neodstaju arbitri koji znaju svoj posao.

Naravno, nije samo Spartak taj kog su sudije oštetile, već su i u njegovu korist dosuđivane prilično čudne odluke, pa možda i ne čudi što je donedavni kapiten Partizana a sada član CSKA, Saša Zdjelar, prilično burno reagovao prolazeći pored arbitara koji su delili pravdu u gradskom derbiju. "Grmeo" je na više jezika...


I, kada je situacija takva, onda molbe sudija da dobiju veće plate ne dobiju "zeleno svetlo" na skupu svih klubova-članova RPL-a i... začarani krug nastavi da se "vrti", jer niti ima kvalitetnog suđenja, niti su arbitri zadovljni.


Ljudi koji su na čelu ruskog fudbala rešili su da stvari "preseku":


Kako javlja novinska agencija "RIA Novosti", čuveni srpski fudbalski sudija Milorad Mažić preuzeo je Sudijsku komisiju Ruskog fudbalskog saveza.


"Ugovor sa bivšim arbitrom potpisan je na dve godine, sa mogućnost produžetka za još jednu. Mažić će u Moskvu stići 29. juna i početi sa radom već na sudijskom kampu arbitara zaduženih za rusku Premijer ligu", navodi pomenuta agencija.

Milorad Mažić / Foto Tanjug/I. Marinković

Podsetimo, Milorad Mažić (50) bio je sudija brojnih velikih međunarodnih mečeva, pa i finala Lige šampiona 2018, te utakmica svetskih prvenstava, a delio je pravdu i na drugim takmičenjima, kako klupskim tako i reprezentativnim, uključujući i finale FIFA Kupa konfederacija 2017.

Devet puta u nizu bio je proglašen za najboljeg sudiju Srbije, a 2019. je proglašen i za najboljeg sudiju kineskog prvenstva, u koji je pozvan upravo zbog stručnosti i bogatog iskustva. 

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)