GUDELJ NAJBOLJE PROŠAO: Samo petorica "orlova" se kitili klupskim trofejima ove sezone

N. I.

20. 06. 2023. u 12:53

KLUPSKE sezone su okončane u celoj Evropi, a junski ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope je još jedina preostala obaveza pojedinih fudbalera sa Starog kontinenta. U takmičarskoj godini koju je u vrlo neobičnom terminu "preseklo" Svetsko prvenstvo u Kataru, samo su se petorica reprezentativaca Srbije sa poslednje prozivke selektora Dragana Stojkovića okitili nekim od klupskih trofeja.

ГУДЕЉ НАЈБОЉЕ ПРОШАО: Само петорица орлова се китили клупским трофејима ове сезоне

Foto: AP

Kada se sve sabere, izgleda da je najbolje prošao Nemanja Gudelj. Pouzdani vezista, u poslednje vreme sve pouzdaniji štoper Sevilje i Srbije okitio se nedavno peharom pobednika Lige Evrope. Njegov tim je u velikom finalu u Budimpešti bio bolji od Rome, a našem internacionalcu je ovo drugi pehar u ovom takmičenju sa španskim klubom. Kao što je poznato, Sevilja je nedavno u prestonici Mađarske došla do svoje ukupno sedme Lige Evrope. Dodatni bonus i prava fudbalska nagrada za sve u ovom timu je i plasman u grupnu fazu Lige šampiona sledeće sezone, pa ćemo Gudelja, koji bi ovih dana trebao i da produži ugovor sa Seviljom, ponovo gledati u najelitnijem evropskom takmičenju.

Odmah za njim je Strahinja Pavlović koji je sa Salcburgom postao šampion Austrije i za mladog štopera ovo je jedan od najvećih uspeha u karijeri, pošto je iz Srbije pre četiri godine poneo samo Kup sa Partizanom.

Strahinja Eraković je sa Crvenom zvezdom osvojio duplu krunu u Srbiji, a poziv selektora Stojkovića je bio samo dodatna nagrada za ovog talentovanog odbrambenog fudbalera. Prvi gol u dresu "orlova" koji je nedavno postigao u Beču, u prijateljskoj utakmici sa Jordanom je samo motiv više za Erakovića koji je u selekciji Srbije sa grupom sjajnih i iskusnih igrača.

Filip Mladenović je završio svoju fudbalsku misiju u Poljskoj u kojoj je od 2018. godine igra dve sezone za Lehiju iz Gdanjska, pa onda dve sezone u varšavskoj Legiji. Sa ovim klubom je pre nekoliko nedelja osvojio Kup Poljske, pa od prošle nedelje se preselio u Atinu u kojoj je potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

Poslednji u nizu osvajača evropskih klupskih trofeja je Marko Grujić koji već tri sezone nosi dres Porta. Sa ovi klubom je osvojio Superkup Portugalije i tako je zaokružio sezonu u kojoj su petorica naših aktuelnih reprezentativaca osvojili šest trofeja.

Milenković izgubio dva finala

MOŽDA najviše razloga za nezadovoljstvo od svih reprezentativaca Srbije ima Nikola Milenković. Srpski as u dresu Fiorentine je ove sezone izgubio sa "violom" čak dva finala. Prvo je Fiorentina poražena u finalu Kupa Italije od Intera, a ubrzo zatim i u finalu Lige konferencije od Vest Hema. Zanimljivo je da je na spiski srpskih osvajača trofeja i Mijat Gaćinović koji trenutno nije sa "orlovima", a sa atinskim AEK-om je osvojio duplu krunu u Grčkoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu