ZVEZDA JE BILA SILA! Darko Pančev: "Ubio sam se sa Dejom u pečenjari, falio je Robi"

Novosti online

26. 05. 2023. u 09:40

DARKO Pančev, legenda Crvene zvezde, čovek koji je postigao odlučujući pogodak u Bariju, nešto što će se teško ponoviti u budućnost srpskog i "jugoslovenskog fudbala". "Red star", "Stela rosa" je bila na krovu Evrope, imala generaciju momaka o kojoj će se vekovima pričati...

ЗВЕЗДА ЈЕ БИЛА СИЛА! Дарко Панчев: Убио сам се са Дејом у печењари, фалио је Роби

Foto: Printskin Instagrm

Dejan Savićević, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Miodrag Belodelić, Vladimir Jugović... samo su neka od imena koja su kasnije ispisala zlatnim slovima evropski fudbal.

Jedan od njih, tačnije Pančev govorio je za "Blic" o velikom trenutku crveno-belih, osvajanju titule prvaka Evrope u Bariju pre 32 godine.

Nedavno je o Zvezdinoj "kobri" snimljen i film, premijera je bila u Skoplju.

- Više od 700 ljudi je bilo. Računali su na 400 gostiju, pa su posle i stolice falile. Setili smo se događaja i anegdota, bilo je baš lepo. Moje kolege - Bina, Mare, Piksi, Dejo, Ilija… Plavi Stevanović… Mnogi iz šou-biznisa… Robiju je bilo jako žao što nije mogao da dođe, bio je u Istanbulu, pregovarao s nekim klubom, rekao je ako završi sve na vreme, doći će. Ali ipak nije stigao. Da je došao, onda bi opet bilo ono - Dejo, Darko, Piksi, Robi - čuvena fotografija koja sad kruži na društvenim mrežama.

Otkrio je Pančev i sa kime se najviše čuje iz svoje generacije.

- Sa mnogima, stvarno. Sa kapitenom Dikom najviše, Robijem isto... Ma sa svima, svi smo i dalje porodica. Nekad se ne vidimo ni nekoliko godina, ali osećamo kao da smo uvek tu.

Ispričao je i nedavnu anegdotu sa Savićevićem u jednoj pečenjari u Skoplju.

-  Lepo smo se opustili i Dejo i ja. Tu pečenjaru drži moj prijatelj, zovu ga Pera Mrzenci. Mrzenci je selo blizu Đevđelije. On je prvo tamo otvorio restoran, dečko je poznat po mesu - pečenje janjeće, praseće, pljeskavice... Dejo se oduševio. Kao Crnogorac voli da se naspava, pa smo onda otišli na ručak....

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)