NUDILI GA CRVENOJ ZVEZDI, A SADA... Španski napadač završava karijeru na "Nou Kampu"

Novosti online

22. 03. 2023. u 21:56

ŠPANSKI fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić završiće profesionalnu karijeru, što planira da saopšti sutra popodne na "Kamp nou", javljaju španski mediji.

НУДИЛИ ГА ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ, А САДА... Шпански нападач завршава каријеру на Ноу Кампу

FOTO:

Bojan Krkić važio je za jednog od najvećih talenata Barselonine La Masije, ali nakon što je promovisan u prvi tim nikada nije ispunio ta očekivanja. Postojao je i period kada su se navijači nadali da će zaigrati za Srbiju, ali to se nije dogodilo.

U "A" timu proveo je četiri godine, pokušavao je da se nametne, ali u tome nije uspeo, te je usledio transfer u Romu na leto 2011. Potom je usledio Milan, kraći povratak u Barsu, te Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Montreal i Visel Kobe koji mu je bio poslednji klub u karijeri.

Sa samo 32 godine, ova, nekada velika nada Barselone, sa srpskim korenima, odlučio je da okonča igračku karijeru.

Foto: EPA-EFE/ROBIN TOWNSEND

Krkić je svojevremeno oborio rekord Lionela Mesija kao najmlađi strelac u istoriji katalonskog kluba u utakmicama La lige sa 17 godina i 51 danom. Sa 20 godina i 202 dana postao je najmlađi fudbaler koji je sakupio 100 nastupa za Barsu.

Nedavno je izjavio da je baš u tom periodu imao velikih problema sa anksioznošću i da je to bio razlog što je propustio EURO 2008.

Podsetimo, u medijima se u prethodnim sezonama pominjao kao igrač koji bi mogao da pojača Crvenu zvezdu, kojoj je po navodima pojedinih medija i ponuđen, ali do saradnje nikada nije došlo.

- On nam je ponuđen od strane jedne menadžerske kuće, ali smo mi u klubu procenili da Krkić u ovom trenutku nije za nas. Neće doći u Zvezdu, rekao je tada generalni direktor srpskog prvaka, Zvezdan Terzić.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića