MAĐIONIČAR SA LOPTOM ZAVRŠIO KARIJERU: Nekadašnji prvak sveta nakon 17 godina okačio kopačke o klin

Novosti online

22. 03. 2023. u 12:51 >> 12:52

Mesut Ozil je objavio da završava profesionalnu fudbalsku karijeru.

МАЂИОНИЧАР СА ЛОПТОМ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Некадашњи првак света након 17 година окачио копачке о клин

Foto: EPA

Nemački fudbaler je putem društvenih mreža saopštio da završava svoju bogatu fudbalsku karijeru, tokom koje je nastupao za Šalke, Verder, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče i Bašakšehir.

Ozil je prve značajnije fudbalske korake napravio u Šalkeu, a prvi veliki transfer usledio je 2008. u Verder za pet miliona evra.

Na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. odigrao je fenomenalan turnir, što je bila odskočna daska i nakon Svetskog prvenstva se seli u Madrid, potpisao je za Real, cena transfera je iznosila 18 miliona evra.

Pod palicom Žozea Morinja, u naredne tri sezone, Ozil je bio verovatno najbolja "desetka" na svetu. Za Real je odigrao 159 utakmica, dao je 27 golova i upisao neverovatnu 81 asistenciju. Kasnije, dolaskom Karla Ančelotija, izgubio je mesto u timu i tada se preselio u redove ''tobdžija'' za 47 miliona evra. 

U Arsenalu je pružao sjajne partije, odigrao je 254 utakmice, dao je 44 gola i dodao 79 asistencija. Ipak, u poslednje dve sezone nije bio na svom nivou pa je tako potpuno pao u drugi plan. 

Nakon sedam i po godina, raskinuo je ugovor sa Arsenalom i kao slobodan otišao u Fenerbahče. 

Igre koje je pružao u dresu Fenerbahčea nisu bile ni blizu očekivanih, te ga klub pušta da kao slobodan igrač ode u Bašakšehir leta 2022. godine, međutim, ni tamo se nije snašao i usled povreda odlučio je da je što se fudbala tiče - kraj.

Takođe, 2014. godine je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili