UEFA "ZARILA" NOŽ U LEĐA SRBIJI: Komšije prisvojile našu teritoriju, a moćnici im to odobrili

Novosti online

22. 03. 2023. u 09:15

SRAMAN potez UEFA.

УЕФА ЗАРИЛА НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ: Комшије присвојиле нашу територију, а моћници им то одобрили

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Evropska kuća fudbala je odobrila zahtev Fudbalskog saveza Mađarske (MLSZ) da se zastava "Velike Mađarske" ne tretira kao politički simbol.

Sporna zastava na kojoj se na teritoriji Mađarske nalazi mapa po kojoj su delovi Srbije, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske, Slovačke i Austrije "prisvojeni" našem severnom susedu, sada će se naći na tribinama jer UEFA smatra da je to u redu.

Sporne teritorije su posle Prvog svetskog rata vraćene državama u okruženju, ali se Mađari često diče ovom mapom. Sada su dobili i osnovani razlog za tako nešto. 

- MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolom za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača - između ostalog stoji u saopštenju FS Mađarske.

Zanimljivo, iz Rumunije su se odmah javili, uglavnom političari, i poručili da je ovakva odluka nedopustiva, a čeka se reakcija i ostalih zemalja u okruženju.

Podsetimo, Srbija i Mađarska nalaze se u istoj kvalifikacionoj grupi za predstojeće Evropsko prvenstvo i mečeve će odigrati 7. septembra u Beogradu, odnosno 14. oktobra u Budimpešti. Sva je prilika da će se sporna zastava tada naći na tribinama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije