SAUDIJCI ZIDAJU STADIONE GRČKOJ I EGIPTU: Arapi žele organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030.

S. R.

09. 02. 2023. u 16:50

ŽELjA Saudijaca da dobiju organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030, je ogromna. Čak tolika da su se ponudili da naprave stadione u Grčkoj i Egiptu, ukoliko budu pristali da udruže snage da uđu u zajedničku kandidaturu dobijanja planternog takmičenja.

САУДИЈЦИ ЗИДАЈУ СТАДИОНЕ ГРЧКОЈ И ЕГИПТУ: Арапи желе организацију Светског првенства у фудбалу 2030.

Foto: EPA

Kako se navodi ovu ideju još prošlog leta predložio je princ Saudijske Arabije Mohamed Bin Salman, u privatnom razgovoru sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom. Ipak, ima jedan uslov, pod kojim bi otpisao sve dugove ovim zemljama, a to je da se u 75 odsto SP održi u državi na Bliskom istoku. Zasad, nije jasno da li Grčka i Egipat prihvatili ideju, ali bi FIFA blagonakolno gledala na kandidaturu, s obzirom da bi se šampionat održao na tri kontinenta. 

Kao protivkandidate mogli bi da imaju Španiju, Portugaliju i Ukrajinu koji su se zajednički prijavili, kao i južnoameričku Argenitina, Urugvaj, Čile i Paragvaj. Organizacija SP biće dodeljena na redovnom kongresu FIFA 2024. godine. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEVERKUZEN NASTAVIO DA PIŠE ISTORIJU: Farmaceuti oborili neverovatan rekord