PETRIĆ SUMIRAO UČINAK NA PRIPREMAMA: "Partizan jači nego jesenas"

M. BLAŽIĆ

28. 01. 2023. u 18:00

REZULTATI u pripremnom periodu nisu nikada u prvom planu, kada je u pitanju Partizan i nisu bili za ponos, ali razloga za nezadovoljstvo ili brigu nema.

ПЕТРИЋ СУМИРАО УЧИНАК НА ПРИПРЕМАМА: Партизан јачи него јесенас

FOTO: FK Partizan

Beleg, od specijalnog izveštača "Novosti"

Tako je posle poslednjeg dana u Beleku i poraza od Horsensa i CSKA, a uoči starta drugog dela sezone, rezonovao strateg Gordan Petrić.

- Ovih 16 dana u Beleku poslužilo nas je vreme. Ponašanje igrača i sve planirano, na fizičkom planu, odrađeno je maksimalno. Ako me pitate da li smo zadovoljni - jesmo. Spremni smo za nastavak prvenstva, sigurno. I bićemo jači nego jesenas.

I pored činjenice da se na osnovu generalke sa Moskovljanima ne može naslutiti startna postava za meč sa Napretkom sledeće nedelje, Petrić uverava da dileme ne postoje.

- Znam prvih 11. Ali to ne znači da će ta ekipa igrati i protiv Mladosti. Igrači moraju da se ponašaju takmičarski, pogotovo u početku kada odigraju par utakmica, pa se stvari iskristališu. Napredak je nezgodan, da li će teren dozvoljavati da igramo našu igru, videćemo.

Crno-bele junoše su opravdale očekivanja, ali je nerealno očekivati da tokom proleća budu uključeni u takmičarske duele.

- Mladi su baš dobili šansu, više nego pre. Da budem jasan, svi će se vratiti u omladinsku školu. Imamo mi prvotimce koji će izneti polusezonu. Odluka kluba bi trebalo da bude da u narednom periodu damo mladima veću šansu. Postoje talenti koji mogu za godinu, dve, tri, da budu kostur tima. Odluka je da to izguramo, bio ja trener ili ne.

Prelazni rok prema najavama potpuno mirno prolazi.

- Ne interesuju me igrači samo da bi došli. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan. Možda ću i duplirati igrače na toj poziciji, ali on je igrač za naredne dve, tri godine. Treba nam samo neko ko je mnogo bolji od trenutnih. Crvena zvezda je u Turskoj boravila "preko ograde", u hotelu koji se nalazio samo stotinak metara od Partizanovog.

- Nemam pojma šta su radili. Vidim da imaju problem sa Dragovićem, ali Terzić je rekao da je to završio i verujem da će tako biti. Svako neka duva u svoju čorbu, pa ćemo videti gde ćemo stići. Ima fudbala i posle ove sezone - zaključio je Petrić.

JOJIĆ SE NE VRAĆA

KOMPLETNE pripreme sa Partizanom odradio je doskorašnji prvotimac Miloš Jojić, ali on neće potpisati novi ugovor.

- Joja je bio na Teleoptiku, hteo sam da potpiše za nas. U tom momentu smo imali problem sa vezistima. Bio je izričit da neće da nastavi saradnju sa Partizanom iz njemu znanih razloga. Ja sam rekao da to mogu da "hendlujem" da li on ima neki problem sa navijačima ili bilo kim. Nije realno da potpiše, iako je kvalitetan igrač - objasnio je Petrić.

DIJABATE BIO PRED KAZNOM

OTKRIO je Petrić da ponašanje Fusenija Dijabatea na startu priprema nije bilo u skladu sa profesionalnim obavezama.

- Dijabate je kasnio na pripreme. Bio sam izričit da mora klub da obrati pažnju, da u tom trenutku možda hoću i da ga sklonim iz tima. Ali on nije zlonameran, takav je, dobar po duši, ali zaboravlja neke stvari. Od meča sa Zvezdom, pokazao je da igra fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, majstorima se nekad može oprostiti.

BONUS VIDEO - Navijači CSKA pred duel "Armejaca" i Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!