KRISTIJANO RONALDO IZAZVAN NA TUČU: Najsnažniji fudbaler sveta se posvetio boksu, najavio zverske udarce portugalskoj zvezdi

Novosti online

28. 01. 2023. u 16:28

POZNAT kao najsnažniji fudbaler sveta, Adebajo Akinfenva okrenuo se boksu nakon što je u leto 2022. godine rekao zbogom profesionalnojfudbalskoj karijeri. Sada, je odlučio da izazivo Kristijana Ronalda

КРИСТИЈАНО РОНАЛДО ИЗАЗВАН НА ТУЧУ: Најснажнији фудбалер света се посветио боксу, најавио зверске ударце португалској звезди

FOTO: Printskrin

Iznenađujuće, Akinfenva rođen u Londonu je svoj profesionalni fudbalski debi imao u Litvaniji sa Atlantasom, 2001. godine.

Potom je igrao u nižim ligama Engleske za Boston junajted, Lejton orjent, Donkaster, Torki, Svonsi, Milvol, Džilingem, Vimbldon i Vikomb.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Englez se okrenuo boksu i smatra da bi to trebalo da uradi i Kristijano Ronaldo (37).

Štaviše, Akinfenva je rekao da bi lako pobedio portugalsku zvezdu ako bi ga sreo u ringu.

- Nema mnogo stvari koje bi Ronaldo mogao da uradi. Mislim da bi  mogao da se boksuje. Njegov završni potez bi bio "suuuu", zatim bi skočio i odlučno udario protivnika. Šta ako bih mogao da ga pobedim?

- Da se Ronaldo i ja borimo on bi bio loš dečko, pa bih ga pobedio. Došao bi na mene i vikao 'suuuu', ali ja bih uzvratio 'zverskim udarcem i imao bih podršku publike. Bilo bi teško... Ne, ne bi bilo, pobedio bih ga - rekao je Akinfenva, prenosi "Dejli Star".

Sa 1,80 metara visine, Akinfenva je retko imao manje od 100 kilograma i uvek je morao dodatno da trenira. Strast prema dizanju tegova dovela ga je do podviga da radi benč pres od 200 kilograma za grudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BT Sport (@btsport)

Akinfenva je rođen u Islingtonu (Sever Londona), a poreklom je iz Nigerije. Njegov otac je muslimanske veroispovesti a majka mu je hrišćanka, kada je Akinfenva bio mlad proslavljao je Ramazan, sada je on ipak hrišćanin. U mladosti, navijao je za Liverpul i njegov omiljeni igrač je bio Džon Barns.

Korpulentni napadač takođe ima svoj brend odeće. Njegovu autobiografiju "Maj Stori" objavio je 2017. godine. Programeri čuvene FIFA igrice ga smatraju najsnažnijim fudbalerom na svetu.

BONUS VIDEO: Kartaju se Andrade, Traore, Rikardo i Natho

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna