U INAT ZAPADU: Crvena zvezda se odlučila na "ruski potez" koji mnogima ne bi pao na pamet

Novosti online

21. 11. 2022. u 15:17 >> 17:12

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, a kako je i sport pogođen tim dešavanjima, jedna od najnovijih vesti iz tog segmenta života izaziva priličnu pažnju.

У ИНАТ ЗАПАДУ: Црвена звезда се одлучила на руски потез који многима не би пао на памет

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države su se utrkivale ko će više kazniti zemlju na čijem je čelu Vladimir Putin, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a ni sport nije izuzet od sankcija. Klubovi i reprezentacije su sada već odavno izbačeni sa takmičenja, dok pojedinci u mnogim individualnim sportovima ili ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni, ili moraju da se odreknu imena zemlje, zastave i himne, kao u tenisu.

Gotovo da niko sa "zapada" ne pomišlja da igra sa ruskim ekipama, ali Crvena zvezda ne spada u takve, već i dalje gaji dugogodišnje veze.

Jedno takvo prijateljstvo Crvene zvezde i Zenita traje više od decenije, a potvrda toga jesu međusobne posete, kao i utakmice, kako seniorskih timova, tako i mlađih selekcija.

I nakon što je nedavno, u poslednjoj sedmici oktobra, delegacija Zenita bila gost kluba s Marakane, kada je odigran i prijateljski meč pionirskih selekcija, sada crveno-beli kreću u Rusiju.

Razlog je prijateljski meč seniorskih timova Zenita i Crvene zvezde.

On će biti odigran u sredu, od 18 časova, čime će aktuelni šampion Srbije spustiti zavesu na ovogodišnje utakmice i, usled Mundijala koji je u toku, a koji možete pratiti na portalu "Novosti", nastaviti svoju takmičarsku priču u prolećnom delu sezone.

Zvezda otputovala, Milojević poveo 17 igrača

Šef stručnog štaba crveno-belih, Miloš Milojević, se opredelio da na put krene 17 igrača, a u Rusiju su se, u popodnevnim satima u ponedeljak, uputili:

Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković, Lazar Nikolić, Nemanja Milunović, Aleksandar Dragović, Radovan Pankov, Vuk Bogdanović, Falu Fol, Marko Gobeljić, Srđan Mijailović, Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić, El Fardu Ben, Jegor Prucev, Ibrahim Mustafa, Nikola Mituljikić i Aleksandar Katai. 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)