MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Crvena zvezda dobija ogroman novac od UEFA, iako je ispala iz evro-kupova!

Novosti online

03. 11. 2022. u 20:37

CRVENA zvezda je ispala iz Lige Evrope porazom od Monaka, iako se nadala čudu u poslednjem kolu, a taj završetak međunarodnih nastupa označio je i završetak deviznog priliva iz kase UEFA u kasu srpskog prvaka.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА МАРАКАНУ: Црвена звезда добија огроман новац од УЕФА, иако је испала из евро-купова!

foto: EPA

Nadao se tim sa Marakane pobedi na gostovanju, a da pritom Trabzon kiksne, ali ne samo da se nije desio taj idealni scenario, po kome bi crveno-beli nastavili priču u Ligi Evrope, već se nije dogodila ni utešna nagrada.

Za nju je trebalo osvojiti treće mesto u grupi, što be, recimo, bilo moguće da je Zvezda remizirala, a Trabzon izgubio na svom terenu od Ferencvaroša, ili u nekim još teže ostvarivim varijantama da se oba meča završe nerešeno, a da Zvezda postigne tri ili više golova u odnosu na Trabzon (npr 3:3 i 0:0, 4:4 i 1:1...). 

Postojala je čak mogućnost da o tome ko ide dalje odlučuje i broj žutih kartona, ali to bi bilo važno samo ako srpski klub postigne dva gola više od turskog, u utakmicama završenim nerešenim rezutlatima, ali kako se to nije desilo - Zvezda je završila svoju evro-priču u ovoj sezoni.

I, time se i podvukla crta na temu njene zarade:

FOTO: M. Vukadinović

 

Klub sa Marakane je od međunarodnih takmičarskih nastupa u sezoni 2022/2023 zaradio 12.600.000 evra.

Ogromna je to suma, ali su se crveno-beli nadali da će ona biti dodatno uvećana.

Recimo, da je prošla u plej-of Lige Evrope, Zvezda bi zaradila dodatnih 1.180.000 evra, a onda, naravno, bila u šansi da i to poveća, dobrim nastupom na proleće.

Ipak, na kraju će, zbog poraza, te četvrtog mesta u grupi koje znači i kraj evro-nadmetanja, Zvezda ostati na 12,6 miliona evra iz kase UEFA, što uopšte nije zanemarljivo, iako su se na Marakani nadali da imaju tim i stručni štab kadar i za još veće rezultatske i finansijske uspehe.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku