ZVEZDA SE MUČILA ALI SLAVILA: Katai sa bele tačke za tri nova boda crveno-belih (VIDEO)

Č. V.

16. 10. 2022. u 13:42 >> 16:16

CRVENA zvezda se posle poraza od Ferencvaroša u 4. kolu Lige Evrope okrenula obavezama u domaćem prvenstvu. Teže nego što se očekivalo, crveno-beli su minimalnim rezultatom savladali Kragujevčane i tako prekinuli njihov niz od tri pobede u Superligi.

ЗВЕЗДА СЕ МУЧИЛА АЛИ СЛАВИЛА: Катаи са беле тачке за три нова бода црвено-белих (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Jedini pogodak postigao je Aleksandar Katai sa bele tačke.

Kao što je posle utakmice izjavio trener crveno-belih Miloš Milojević, Zvezda nije na vreme otvorila utakmicu, što je bio osnovni razlog za to što je pobeda izvojevana tek u završnici i to sa bele tačke.

Prvih pola sata na Čika Dača viđena je veoma dosadna igra bez imalo tempa, to je tek u 30. minutu prekinuo prodor Bena posle koga je Ivnaić glavom savladao Račevića. Ipak, VAR je taj pogodak opravdano poništio jer je napadač sa Komora prilikom prijema bio jednom nogom u ofsajdu.

Do kraja poluvremena viđena je još samo jedna prilika za goste, kada je Kanga iz slobodnog pogodio stativu gola Raičevića koji je već bio pomiren sa sudbinom da će vaditi lotu iz mreže.

Statistički, zabeležen je i šut Ivanića posle asistencije Pešića u 44. minutu, prvi u okvir gola domaćina, ali je Raičević lako ukrotio loptu.

Sredinom drugog poluvremena Milojević je izvršio trostruku izmenu u okviru koje je umesto Kange ušao potonji strelac Katai. Pre nego što je savladao Raičevića sa bele tačke, Zvezdin Magiko je golmana Radničkog nadmudrio i u 63. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

U završnici meča domaći su imali veliku priliku preko rezerviste Maksimovića koji je glavom šutirao tik preko prečke Borjanovog gola.

Zvezda je novom pobedom stigla do 35 bodova i osamila se na čelu tabele sa tri više od drugoplasiranog TSC koji ima i dve utakmice više.

Radnički je prekinuo seriju dobrih rezultata i propustio priliku da osvajanjem bar boda uđe u zonu plej-ofa, ali priliku za takav skok na tabeli Mocart Bet Superlige Srbije Kragujevčani će imati već u narednom kolu kada na ovom istom stadionu dočekuju trnutno osmoplasiranu Kolubaru koja ima bod više.

Standings provided by Sofascore

Meč sa stadiona "Čika Dača" mogli ste da pratite uživo u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti", evo kako je to izgledalo:

Drugo poluvreme: Radnički - C. zvezda 0:1

90+1' - Najbolja prilika za Radnički. Sve je Čolović dobro uradio, centrirao po levom krilu, uposlio rezervistu Marinkovića koji šutira malo preko gola. Mnogo sreće za Zvezdu! 

90' - Igraće se pet minuta nadoknade.

87' - poslednja izmena u Zvezdi, Ivanić ustupa mesto Pankovu.

85' - Bukari je tukao ka golu Radničkog, a lopta je pogodila Cvetinovića u ruku. Lazar Cvetinović je, čini se ispravno, procenio da je bila ruka uz telo pa je tako defanzivac Radničkog izbega osudbinu da na jednoj utakmici skrivi dva penala.

82' - Radnički je posle primljenog gola krenuo odlučnije u napadu, ali Zvezda se uspešno brani, mada po cenu žutih kartona koje su zaradili Milunović i Ivanić.

75' - 1:0 Katai je postigao gol i Zvezda konačno vodi. Uzalud su se bunili igrači domaćih, uzalud i zvižduci sa tribina, VAR se nije oglasio a penal je izveo Katai i uz dosta sreće pogodio mrežu. Raičević je pročitao Kataija, ali mu je lopta "sa ruke" otičla u gol.

73' - PENAL!!! Cvetinović je oborio Pešića i zaradio žuti karton. Loptu je uzeo Katai..

71' - Akcija domaćih preko levog krila. Lepo je centrirao Čolović, ali je u petercu faul nad Borjanom napravio Evandro.

70' - Ibrahim Mustafa ulazi umesto Srnića. Pojačava Milojević napad u poslenjih 20 minuta

66' - Bukari i Gobeljić su kombinovali, ali samo korner je izborila Zvezda.

63' - Prečka se zatresla! Pogodio je okvir gola Katai. Bio je to pokupšaj iz slobodnog udarca. Golman Raičević bio je savladan, ali je prečka spasila domaće. Ovo je drugi put da igrači Zvezde pogađaju okvir gola iz slobodnjaka, pošto je to u prvom delu uradio Kanga, kada se zatresla stativa.

57' - Trostruka izmena u Crvenoj zvezdi. Katai, Bukari i Krstičić zamenili su Bena, Mitrovića i Kangu.

54' - Požuteo je i Filip Ivanović koji je nepropisno zaustavio Pešića koji se izborio za slobodan udarac, iskosa sa leve strane. Dobru kombinaciju izveli su gosti, ali je Ben iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

49' - Dobar napad gostiju završen je udarcem Ivanića pored gola. Probao je sa nekih 22 metra, ali to nije uradio dobro.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Kragujevcu, izmena nije bilo.

Prvo poluvreme: Radnički - C. zvezda 0:0

Okončan je prvi deo meča u Kragujevcu. Igrači Zvezde su veoma nervozni, jer se igra dosta sekla faulovima. Viđen je i jedan pogodak koji je postigao Ivanić, ali je on poništen zbog ofsajda u kome se našao Ben u začetku akcije. Najbolju priliku propustio je Gelor Kanga koji je iz slobodnog udarca sa 19 metara pogodio stativu.

45+4' - Kraj prvog poluvremena!

44' - Pritiskaju gosti sve više kako se bliži kraj prvog dela. Pešić je lepo ostavio loptu Ivaniću. Ipak, Raičević je zaustavio udarac veziste crveno-belih.

39' - Velika šansa za Zvezdu. Kanga je izveo slobodan udarac sa 19 metara. Šutirao je snažno u golmanov ugao, no lopta je pogodila stativu.

37' - Radnički, tačnije Cvetinović se našao u dobroj prilici, njegov udarac odbranio je Borjan, ali gol i da je postignut ne bi bio priznat jer se defanzivac domaćeg tima nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

33' - Pogodak je ipak poništen zbog minimalnog ofsajda u kojem se nalazio reprezentativac sa Komorskih Ostrva. To je odlučeno posle konsultacije sudije Lukića sa kolegama iz VAR sobe.

 

30' - Praktično iz ničega je Zvezda stigla do vođstva. Ben se izvukao na desnu stranu, centrirao je, a Ivanić je glavom uspeo da zatrese mrežu gola Radničkog.

29' - Već drugi žuti karton za goste. Posle Erakovića i drugi bonus u gostujućem timu našao se u beležnici sudije Lukića, u pitanju je Stefan Mitrović.

28' - Dosta se secka igra od početka susreta i to crveno-bele čini nervoznim. Zanimljivo je da posle skoro pola sata fudbala nije upućen nijedan udarac ka golu bilo koje ekipe.

24' - Prvi žuti karton od igrača na terenu dobio je Strahinja Eraković kome na za sada probele zadaje Evandro.

20' - Tvrda utakmica u Kragujevcu. Nema prilika u dosadašnjem toku, te golmani obe ekipe nisu bile na iskušenjima.

FOTO: FK Crvena zvezda

10' - Nervozno su reagovali svi sa klupe Zvezde zbog nekoliko malo grubljih startova igrača Radničkog. Najburniji je bio rezervista Radovan Pankov, pa ga je sudija Lazar Lukić kaznio žutim kartonom.

9' - Prvi korner na utakmici izveli su domaći igrači, no opasnosti po gol Milana Borjana nije bilo pa uvodni deo meča protiče bez izglednih prilika.

2'- Malo je nedostajalo da Pešić kazni poigravanje golmana domaćih Raičevića. Oklevao je da ispuca loptu, napucao je napadača Zvezde, ali na njegovu sreću lopta je otišla pored gola.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu.

Uoči meča:

Crveno-beli se nalaze u seriji od četiri trijumfa kada su u pitanju utakmice u Superligi Srbije. Ipak, trener šampiona naše zemlje odlučio je da dobrano promeša karte, pa su na klupi ostali Aleksandar Katai, Osman Bukari... Takođe, u timu nisu Aleksandar Dragović i Milan Rodić, ali oni nisu ni u protoklu za ovaj duel.

I Radnički se sa druge strane nalazi u dobroj formi, zabeležili su tri vezana trijumfa i na dva od tri meča su postigli po tri gola.

Sastavi timova:

RADNIČKI (4-2-3-1): Raičević – Vlajković, Ivanović, Cvetinović, Pecelj – M. Vidović, Krajišnik – Čolović, Vidosavljević, Tomić – Evandro.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Eraković, Srnić – Mijailović, Kanga – Ben, Ivanić, Mitrović – Pešić.

BONUS VIDEO: Navijači Crvene zvezde stižu na stadion Ferencvaroša

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!