ZVEZDA NA KORAK OD TITULE: Crveno-beli "minimalcem" pokorili Bagdalu, Napredak u neverovatnoj seriji

A. Ilić

15. 05. 2022. u 20:25 >> 20:27

FUDBALERI Crvene zvezde u pretposlednjem kolu Superlige Srbije slavili su protiv Napretka u Kruševcu rezultatom 1:0.

ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ТИТУЛЕ: Црвено-бели минималцем покорили Багдалу, Напредак у невероватној серији

FOTO: FK Crvena zvezda

Otvoren fudbal gledali smo u uvodnih 30 minuta Zvezda je kontrolisala loptu, ali su se domaći igrači odlično branili, tako je bilo sve do 33. minuta kada je Katai probio po levoj strani.

Poslao je vezista iz Srbobrana odličnu loptu u peterac, reagovao je Milan Spremo, ali je nehotice proigrao Ohija umesto da očisti opasnost. Norvežanin je imao lak zadatak da savlada Nikolu Vasiljevića.

Znatno dinamičnije bilo je od starta drugog poluvremena. Tri minuta nakon povratka na teren, Zvezda je mogla do 2:0, Ben se našao u ofsajd poziciji, te je pogodak Milaan Gajića bio poništen.

Vezista je natrčao na odbitak nakon odbrane Vasiljevića, ali je na početku akcije Ben bio u ofsajdu, a VAR je prekinuo radost zvezdaša.

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su u nastavku meča imali nekoliko izglednih prilika, ali je na visini zadatka bio Nikola Vasiljević, nekadašnji golman Zvezde pokazivao je vrhunsko golmansko umeće, te Zvezda ide kući samo sa "minimalcem".

Zanimljivo je da Napredak u plej-ofu nije postigao nijedan gol, poslednji je bio deo Saše Marjanovića u poslednjem kolu regularnog dela sezone

Crvena zvezda u poslednjem kolu igra protiv Voždovca, dok Napredak gostuje Čukaričkom.

Poslednji meč 36. kola Superlige Srbije sutra će odigrati Voždovac i Partizan.

Tok meča možete da ispratite u izveštaju ispod.

Napredak - Zvezda 0:1 (0:1)
(Ohi 33')

KRAJ MEČA

90' Tri minuta nadoknade igraće se u Kruševcu.

80' Zvezda i dalje kontroliše igru, lopta je većinom u posedu gostiju, ali je ritam igre znatno opao, nedostaju uzbuđenja na obe strane.

67' Katai je promešao odbranu, Đeković je u petercu izblokirao njegov pokušaj, lopta preko vasiljevića pada u blizini linije, a Ohi ne uspeva da je zahvati, ispred njega reaguje Spremo.

65' Nekadašnji golman Crvene zvezde Nikola Vasiljević maestralno je reagovao na udarac Stranjihe Erakovića, motivisan je Nišlija da pokaže bivšem klubu da su pogrešili što su ga se olako odrekli

FOTO: FK Crvena zvezda

62' Tukao je sada ponovo Đuričković, nije bilo opasnosti po milana Borjana, nekadašnji fudbaler Zvezde i Partizana nije namučio golmana Zvezde.

58' Veliki pritisak Zvezde, napadaju igrači iz Beograda, a domaćina čuva odlični Đeković koji u presudnim momentim otklanja opasnost.

49' - Iz akcije koja nije mnogo obećavala Zvezda je mogla da duplira prednost duplirala prednost. Šutirao je Katai, Bena je bio ispred vasiljevića koji je odbranio, odbitak odlazi do Gajića, koji je zatresao mrežu, ali je Ben bio u ofsajdu. Ništa od gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

45' Đuričković je iz prekida pokušao da ugrozi Borjana, nije to vešto izveo. Na drugoj strani kontra gostiju završena je slab im centaršutom Ivanića.

PRVO POLUVREME 0:1

47' Usledio je kratka prekid meča, medicinska ekipa na stadionu morala je da pruži pomoć nekome od navijača.

37' Vrhunski je Ohi nakon centaršuta spustio za Gajića, malo je nedostajalo da Zvezdin vezista duplira prednost gostiju.

33' - Katai je izbegao ofsajd zamku, Ohiju je Spremo nespretno dodao loptu u pokušaju da je izbaci u gol aut, a Norvežanin donosi zvezdi prednost 1:0.

 

30' Velika prilika za Zvezdu, Ben je "tukao" glavom iz blizine, ali je promašio udarac koji je teže promašiti nego pogoditi.

25' Disciplinovano se brani Napredak, a zato Milan Gajić pokušava iz daljine, a i on je bio neprecizan - bez opasnosti po Vasiljevića.

21' Nakon kornera pripretili su gosti, ali Sanogo dobro reaguje, odmah na drugoj strani Rodić ubacuje za Kataija, koji glavom tuče pravo u Nikolu Vasiljevića.

FOTO: FK Crvena zvezda

20' Ima pune ruke posla Marko Ivković, nakon jednog faula u kome je Marko Spremo povukao za ruku Kangu, igrač zvezde pokušao je da verbalno reši problem sa njim, ali je sudija, uz prisebnost Dragovića smirio situaciju pre nego što je mogla da eskalira.

14' Oprobao je udarac i  Ben. Šutirao je i on preko gola. Napada gostujući tim sve ćešće i sve opasnije. 

11' Šutirao je Katai iz opasne zone nakon prekršaja - iznad gola.

6' Oboren je Aleksandar Katai u šesnaestercu Crvene zvezde, pokazivali su gostujući igrači da je penal, ali Marko Ivković pokazao je da se igra nastavi.

 

5' Otvoreno na početku utakmice, oba tima pokušavaju da napadaju, lopta u nogama gostujućeg sastava znatno više .

1' Utakmica u Kruševcu je počela. Prvi napad imaju gosti. Pred solidno popunjenim stadionom igra se meč.

FOTO: FK Crvena zvezda

UOČI MEČA

Duel u Kruševcu protiv Napretka poslednje je gostovanje za tim Dejana Stankovića u tekućoj sezoni, a ukoliko pobedi Zvezda može do plus 5 na tabeli, jer Partizan svoj meč igra sutra protiv Voždovca.

Stanković je najavio meč:

- Igramo mnogo dobro. Odlični smo u plejofu, ali i svesni da još nije kraj. Fokus, odnos i ovakav ritam moramo da zadržimo do kraja. Prolaskom u finale kupa, obezbedili smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo. Radosni su i navijači, tako da, svi zajedno idemo ka cilju – kaže Dejan Stanković, šef stručnog štaba šampiona.

Napredak nije slavio u plej-ofu.

- Napredak u plejofu nije ostvario pobedu, ali to ne treba da nas zavarava, niti opušta. Uvek kad igramo van Marakane je dosta teže. Očekujem ozbiljan pristup od prvog minuta, kao na prethodnim utakmicama.

Kruševljani na pet utakmica doigravanja nisu ni zatresli mrežu.

- Video sam taj podatak u pripremi meča. Podaci i brojevi nikad ne lažu, ali ne bi trebalo da se opterećujemo time.

Saša Marjanović, kapiten Napretka, najzaslužniji je što su Kruševljani u plej-ofu.

- Saša je golom obezbedio Napretku da uđe u plejof. Ne znam kako bi bilo da je Napredak išao da igra plejaut. Da li bi im bilo teže, sigurno da bi. Uz dužno poštovanje, on je najtalentovaniji i najbolji igrač Napretka. Kapiten, momak koji fenomenalno igra fudbal i lepo ga je gledati na terenu. Ima taj čist „suvi” kvalitet i pravi razliku.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Zoran Milinković ističe da je jasno ko je u ovom susretu favorit.

- Crvena zvezda je favorit, to je jasno i ne bih puno pričao o kvalitetu gostiju, individualnom, timskom, njihovom budžetu. Što se nas tiče, svestan sam da naši navijači nisu zadovoljni, ali moram da ih podsetim da smo ostvarili cilj, a kada sam došao u Napredak to je bio plasman u plej-of i da se zaustavi jedna loša priča, koja bi, da smo otišli u plej-aut ko zna kako rezultirala, rekao je Milinković

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)