TRESE SE AMSTERDAM KADA SRBIN ZAPEVA: Dušan Tadić - kapiten, džentlmen i vođa navijača (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2022. u 15:26

FUDBALERI Ajaksa u okviru 33. kola Eredivizije igrali su protiv ekipe Herenvena i ubedljivom pobedom od 5:0 matematički poneli naslov prvaka Holandije. Kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić nastavlja da ispisuje istoriju najtrofejnijeg holandskog velikana. Za četiri godine u dresu kluba iz Amsterdama postao je heroj navijača, o čemu svedoče i scene sa "Krojf Arene"

ТРЕСЕ СЕ АМСТЕРДАМ КАДА СРБИН ЗАПЕВА: Душан Тадић - капитен, џентлмен и вођа навијача (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Kapiten "kopljanika" takođe može da kaže da je udario svoj "prepoznatljiv pečat" i na overu titule u Holandiji. Asistirao je za prvi gol svog tima prelepim pregledom igre, vizijom i milimetarski preciznim pasom proigrao je svog saigrača za početno vođstvo.  

O tome kakav je džentlmen i sportska veličina, govori i to da je prepustio izvođenje penala Sebastijanu Aleru, kako bi njegov saigrač bio najbolji strelac lige.

Na velikoj proslavi koja je usledila nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, momak iz Bačke Topole uzeo je mikrofon u svoje ruke, poveo navijanje i bio zvezda večeri u Amsterdamu.

Navijači Fulama pevaju Aleksandru Mitroviću "Mitro's on fajr", a sada temperamentni navijači Ajaksa obradili su čuvenu numeru u ime Dušana Tadića.

Tadić je ove sezone na 44 utakmice u svim takmičenjima postigao 16 golova i uz to je ostvario 21 asistenciju.

Ajaks je svojevremeno izdvojio 11,4 miliona funti za potpis Srbina. Sada se ova cifra ispostavlja kao prava "bagatela". Tadić je uzvratio maksimalnim profesionalizmom, upisao 124 nastupa, 66 puta tresao mrežu uz sijaset nestvarnih prekida, centaršuteva i kreacija koji su njegov zaštitni znak. 

U posledenjem kolu Ajaks igra protiv Vitesea za četiri dana, u meču koji neće imati rezultatski značaj za novog-starog šampiona Eredivizije. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)