KORAK DO ISTORIJE! Aleksandar Mitrović za "Novosti" posle 31 gola ove sezone za Fulam

N. Iljukić

14. 02. 2022. u 11:00

ALEKSANDAR Mitrović je na korak do istorije i rekorda svih vremena u Engleskoj.

КОРАК ДО ИСТОРИЈЕ! Александар Митровић за Новости после 31 гола ове сезоне за Фулам

Tanjug/AP

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije veoma brzo će postati i rekorder po broju pogodaka u Čempionšipu.

Srpski centarfor je u subotu postigao jedini gol za Fulam u pobedi protiv Hala u gostima i tako izjednačio rekord svih vremena u ovoj ligi koji je do subote po podne držao Ajvan Toni, napadač Brentforda, koji je prošle sezone postigao 31 gol za svoj tim.


- Radujem se svakoj utakmici i rekordu i znam da sam na korak do istorije. Ipak, primarni cilj Fulama ove godine je povratak u Premijer ligu i činimo sve da do kraja sezone obezbedimo poziciju na tabeli koja nas vraća u elitu - rekao je u kratkoj izjavi "Novostima" Aleksandar Mitrović, koji je uživao juče u slobodnom danu posle novog trijumfa Fulama.


Statistika prvog strelca Srbije i crno-belih iz Londona i uskoro svih vremena u Čempionšipu je ove sezone impresivna. Mitrović je na 30 prvenstvenih mečeva postigao 31 gol. Dve utakmice je nedavno propustio zbog virusa korona, a pred njim je do kraja šampionata još 16 utakmica, u kojima Fulam i Mitrović imaju sjajnu priliku za još bolji učinak.


Ekipa iz Londona je prva na tabeli sa 64 boda, a prati je Bornmut sa 58. Navijači su ubeđeni da će posle samo jedne sezone provedene u Čempionšipu, već sledeće da budu deo Premijer lige Engleske.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener