PLOČE, PRIZNANJA, OSKARI POPULARNOSTI: Supruga Sinana Sakića otvorila spomen-sobu posvećenu velikom pevaču (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 10. 2023. u 19:09

SABINA Sakić, supruga Sinama Sakić,a otvorila je danas, u okviru svog ateljea, spomen-sobu mužu, slavnom pevaču u njegovoj rodnoj Loznici.

ПЛОЧЕ, ПРИЗНАЊА, ОСКАРИ ПОПУЛАРНОСТИ: Супруга Синана Сакића отворила спомен-собу посвећену великом певачу (ФОТО)

Foto N. Skenderija

U sobi u kojoj je, kako kaže sedeo rado sa društvom, dok je ona radila su Sinanove lične stvari, ploče, nagrade priznanja, oskari popularnosti....

- Ovde se nalazi sve što je vezano za njega i njegov vrhunski uspeh u muzici - kaže Sabina.

Muzičku karijeru Sinan je započeo je kao bubnjar, kada je sa samo 13 godina počeo da nastupa kao član narodnjačkog benda, a kasnije zajedno i sa basistom Bratislavom Bracom Dinkićem. Iako je već uveliko imao karijeru pevača, bio je bubnjar sve do 1984. godine.

Svoje prve pesme Sreli smo se mnogo kasno i Jedna tuga za dva druga snimio je 1978. godine, a sledeće godine još dve — Kulu gradim, vihor je obara i Mala Šemsa.  Prvi album, Još uvek te čekam, izdao je 1982. godine, sa Južnim vetrom.

Za života je izdao 26 albuma i 12 kompilacija, te održao veliki broj koncerata i ostvario saradnju sa velikim brojem poznatih muzičara. Materijalno je pomagao domove za nezbrinutu decu u Srbiji i održao značajan broj humanitarnih koncerata.

Preminuo je posle bolesti 1. juna 2018. godine u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!