GITARIJADA U ZAJEČARU: Poznati finalisti (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

26. 08. 2023. u 17:20

ODLUKOM stručnog žirija za titulu najboljeg benda 56. Gitarijade u Zaječaru nadmetaće se pet rok sastava.

ГИТАРИЈАДА У ЗАЈЕЧАРУ: Познати финалисти (ФОТО)

Foto: Igor Mitrović

„MK & Saso mange“ i „Charna“ iz Banjaluke,  „Promonael“  iz Bačkog Petrovca, „David i Golijati“ iz Beograda i „Echo spiritus“ iz Novog Sada, finalisti su 56. Gitarijade u Zaječaru. Oni će se večeras nadmetati za titulu najboljeg benda najstarijeg rok festivala u zemlji. Svoja mišljenja daće i stručni žiri i publika. I najboljem vokalu ovog rok festivala biće uručena nagrada koja nosi ime utemeljivača Gitarijade, Momčila Moše Radenkovića.

Publika je druge festivalske večeri, uživala u nastupima vranjskog sastava „Cardinal Point“, koji je krajem prošle godine pobedio na BARF festivalu, ali i „Generacije 5“ koja se još jednom upisala u istoriju zaječarske Gitarijade.

- Gajim tople, prijateljske i srdačne odnose sa Gitarijadom. Volim da dođem, jer Gitarijadu i Zaječar doživljavam kao svoje mesto, gde uživam u muzici, u publici, u hrani, u gostoprimstvu. To je za mene Zaječar. Podržavamo sve napore da se rokenrol svira – kazao je Dragoljub Ilić, iz „Generacije 5“.

Sa svojim bendom nastupio je i rokonačelnik 56. Gitarijade u Zaječaru Marko Mendoza, bas gitarista grupa: „Whitesnake“, „Soul SirkUS“, „Lynch Mob“, „The Dead Daisies“, „Thin Lizzy“.

-Moji utisci su da je festival divan, počev od bine, organizacije, susreta sa gradonačelnikom do prilike da sviramo pred novom publikom u novoj zemlji. Sve je predivno. Ovo je početak jednog dugog prijateljstva i voleo bih da se vratim u Zaječar čim pre- rekao je novinarima Mendoza.

Drugi festivalski rok dan na Kraljevici završen je nastupom „Smak plusa“, legitimnih naslednika kultnog „Smaka“.

Večeras je, uz proglašenje pobednika 56. Gitarijade u Zaječaru najavljen i nastup grupa „Osvajači“, „Neverne bebe“ i „Mortal Kombat“, kao i koncert dr Neleta Karajlića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao