NJIMA JE SRPSKA PUBLIKA DALA 12 POENA: Ko su Moldavci koji su zasvirali harmoniku na Evroviziji?

Novosti onlajn

15. 05. 2022. u 17:46

KONSTRAKTA je peta na Evoroviziji i to pre svega zahvaljujući glasovima publike širom Evrope. Međutim, publika u Srbiji je rešila da najviše poena da Moldaviji i simpatičnom bendu Zdob di Zdub.

ЊИМА ЈЕ СРПСКА ПУБЛИКА ДАЛА 12 ПОЕНА: Ко су Молдавци који су засвирали хармонику на Евровизији?

Foto: Twitter printscreen/Eurovision

I dok se srpski žiri odlučio ipak da im je Azerbejdžan imao najbolju pesmu, srpski glasači su najviše glasali za bend koji u svojoj muzici kombinuje folk i pank i poznat je u celom svetu po svojim energičnim nastupima, piše "Blic".

Moldavski bend "Zdob si Zdub" je jedan od njihovih najpoznatijih produkta tamošnje muzičke scene. Sviraju širom Evrope još od devedesetih, a ovo im je treće pojavljivnaje na Evroviziji. Prethodna su bila 2005. i 2011. godine.

Iako zvuče kao da su izleteli iz nekog Kusturičinog filma, ipak ovaj muzički fazon kojim su nam se predstavili, nije skroz reprezentativan u odnosu na ono što oni zaista sviraju.

Pesma je napravljena u saradnji sa orkestrom „Frații Advahov“ koji su povukli malo više na "dvojku" zbog koje je i najviše naša publika poletela ka njima.

Pesma se zove "Trenulețul" iliti Voz, i u pesmi pokušavaju da spoje ljubav između dva naroda rumunskog i moldavskog.

Bend je odlično prošao kod publike, ali i kod kolega, koji su svi uvek đuskali improvizovana kola u green room-u, pa se tako i naša ekipa nije izdvajala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili