RADARI "ISPISALI" OKO 35.000 KAZNI: Bezbednost u saobraćaju i dalje najveći problem Hercegovine

D.Curać

25. 05. 2024. u 14:49

POLICIJSKA uprava Trebinje zabeležila je u 2023. godini stacionarnim radarskim sistemima na području istočne Hercegovine 35.441 prekršaj, najviše prekršaja bilo je na Tvrdoškom putu u Ljubinju - 9.083 prekršaja.

РАДАРИ ИСПИСАЛИ ОКО 35.000 КАЗНИ: Безбедност у саобраћају и даље највећи проблем Херцеговине

D. Curać

Odmah iza Ljubinja nalaze se dva trebinjska radara, na Nikšićkom putu 6.144 i Geljevom mostu 4.141 prekršaj. U Ulici srpske vojske u Bileći 3.187 prekršaja, Ulici Rada Radovića u Nevesinju 2.979 prekršaja, u mestu Crnoglav u Gacku 936 prekršaja i 8.971 prekršaj u mestu Prevorac u Berkovićima.

I ove godine, i pored činjenice da su mesta radara dobro poznata, širom istočne Hercegovine vozači nastavljaju sa prekoračenjima brzine.

- U prvom kvartalu stacionarnim radarom u istočnoj Hercegovini zabeležena su 4.694 prekršaja - istakao je Miodrag Janković, načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje.

Problemi u Trebinju

U TREBINjU postoji ozbiljan problem na nekoliko ključnih raskrsnica u gradu, gde policijskih službenika nema, kao i problem parkiranja automobila po trotoarima.

- To će biti u narednom periodu jedan od zadataka. Morate znati da nije sve do policije, za neke stvari mi prosto nismo nadležni. Ali ćemo se truditi da taj problem zajedničkim snagama rešimo - rekao je Laketa.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa istakao je da počinje turistička sezona i maturske svečanosti, a u Trebinju se gradi i kružni tok, koji usložnjava situaciju u saobraćaju za turiste, i uputio apel građanima da poštuju zakonske propise i signalizaciju u saobraćaju.

- Na ulicama će biti više policije radi bezbednosti - rekao je Laketa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)