PONOVO BLOKIRANI RAČUNI OPŠTINE BILEĆA: Prinudna naplata zbog kašnjena uplata

D.Curać

10. 04. 2024. u 05:00

OPŠTINI Bileća ponovo je blokiran račun, a ovaj put to je učinjeno jer je Centralni registar hartija od vrednosti Republike Srpske započeo prinudnu naplatu sa računa opštine Bileća zbog kašnjenja u isplati duga po osnovu emisije obveznica iz 2022. godine

ПОНОВО БЛОКИРАНИ РАЧУНИ ОПШТИНЕ БИЛЕЋА:  Принудна наплата због кашњена уплата

D. Curać

Prinudna naplata pokrenuta je u petak, 5. aprila, a istog dana glavni račun ove lokalne zajednice je blokiran.

- Postupak prinudne naplate 19. anuiteta obveznica pokrenut je zbog neplaćanja u roku - stoji na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti.

Ova opština u avgustu 2022. godine zadužila se preko berze emisijom obveznica za 4,3 miliona maraka na 10 godina u cilju plaćanja dugova Poreskoj upravi i dobavljačima.

Razlog zaduženja bio je ogroman dug koji je aktuelna vlast nasledila od prethodne zbog čega su računi Bileće bili pod stalnim blokadama.

Višak radnika

VELIKI problem opštine Bileća je višak radnika, koji je smanjen za 64 zahvaljujući donaciji republičkih vlasti od dva miliona KM za stimulativne otpremnine. Pored toga još uvek se smatra da je 15 radnih mesta pod upitnikom.

Međutim, situacija nije ništa bolja u ovom trenutku jer i dalje zaposlenima plate kasne, doprinosi se neredovno uplaćuju, a sve je dodatno otežano zbog odluke Vlade RS o povećanju minimalne plate na 900 KM što je dovelo do dodatnih troškova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon