U SUDU BiH PROCES PROTIV VOJINA PAVLOVIĆA: Suđenje zbog rođendanske čestitke generalu Ratku Mladiću:

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 04. 2024. u 06:00

PRED Sudom BiH je počelo suđenje predsedniku Udruženja "Istočna alternativa" Vojinu Pavloviću zbog postavljanja transparenta sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u Bratuncu, na kojem je bila ispisana poruka "Srećan rođendan, živi i zdravi bili".

У СУДУ БиХ ПРОЦЕС ПРОТИВ ВОЈИНА ПАВЛОВИЋА: Суђење због рођенданске честитке генералу Ратку Младићу:

Foto: EPA/Enric Marti/printskrin/ilustracija

U optužnici, koju je pročitao tužilac Nedim Ćosić, navedeno je da se Pavlović tereti za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Ćosić je naveo da je Pavlović postavljanjem transparenta 10. marta 2023. godine na raskrsnici iznad semafora u Bratuncu izazvao uznemirenost i strah kod dela stanovnika koji su ga videli, a naročito kod bošnjačkih povratnika u okolna sela na području ove opštine.

Dodao je da namerava da uloži materijalne dokaze uz optužnicu, i sasluša 12 svedoka od kojih je devet službenih lica i troje oštećenih.

Na to je predsedavajući sudskog veća Goran Radević rekao da ne vidi potrebu za saslušanjem devet službenih lica, ukoliko će govoriti na iste okolnosti, ali da će se o njihovom saslušanju odlučiti u toku postupka.

Saslušanje prva tri svedoka

SUĐENjE će biti nastavljeno u maju, kada je planirano saslušanje prva tri svedoka Tužilaštva BiH. Tužilaštvo BiH je 22. januara podiglo optužnicu protiv Pavlovića, a Sud BiH ju je potvrdio 30. januara.

Odbrana Pavlovića nije iznela uvodnu reč, niti predloge dokaza, navodeći da će to uraditi u toku postupka, nakon što Tužilaštvo završi svoj deo.

Pavlovićev branilac Mirko Blagojević zatražio je da se suđenje nastavi u maju, jer je Pavlović zbog bolesti dobio preporuku za lečenje u aprilu, što je sudija Radević prihvatio i od odbrane zatražio da Sudu dostavi kompletnu dokumentaciju nakon lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)