U SRPSKOJ, POSLE TERORIZMA U MOSKVI, BEZBEDNOST NA VIŠEM NIVOU: Pojačano prisustvo policije

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 03. 2024. u 19:30

POSLE terorističkog napada u Moskvi, povećano je prisustvo policije sa dugim cevima na javnim mestima u Srpskoj, a poseban akcenat je na obezbeđenju škola. To uliva sigurnost našim građanima.

У СРПСКОЈ, ПОСЛЕ ТЕРОРИЗМА У МОСКВИ, БЕЗБЕДНОСТ НА ВИШЕМ НИВОУ: Појачано присуство полиције

Foto: RTRS

Pojačano je prisustvo pripadnika MUP u tržnim centrima i drugim mestima gde se okuplja veliki broj građana. Pojačaćemo bezbednost svih institucija, uvesti brojnije patrole, posebno između Republike Srpske i kantona gde postoji veći tranzit, poručio je ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan.

Istakao je da je poslednji teroristički napad u Moskvi pojačao aktivnosti MUP-a, s obizrom na to da može da bude povod radikalno nastrojenim licima da izazivaju strah i paniku kod stanovništva.

Prema njegovim rečima, bezbednosna procena MUP nakon dešavanja u svetu, odnosi se posebno na one koje mogu imati refleksiju i na BiH, kao što je terorizam.

Karan je ukazao da je posebna akcenat na obezbeđenju škola i đaka, kao i da će aktivirati dodatni planovi da bi se zaštitila deca.

Rizik od priliva migranata

MINISTAR Karan kaže da je poseban rizik od novog priliva migranata, što je bezbednosni problem.

- Migracije su pod kontrolom, ali preti migrantski talas i tada bi kao tranzitna zemlja mogli doći u nesaglediv problem. Tu su i lica koja su radikalna i spremna na delovanje, tako da ćemo i na to obratiti pažnju kada je reč o migrantima. Imamo pojačanu saradnju sa međunarodnim organizacijama - naveo je Karan.

- Dolaze praznici, tada će biti posebne mere obezbeđenja. Potrebno je da MUP izvrši reviziju i analizu svih sektora kada je reč o službi za zaštitu lica i imovine na mestima većih okupljanja. Sve radimo da bismo mogli brzo i adekvatno reagovati, naglasio je Karan. Ukazao je da rade posebne obuke da bi SAJ i druge službe odgovorile svim izazovima.

- Uveravamo građane da činimo sve da održimo povoljno stanje bezbednosti. Angažovali smo i posebne jedinice koje će pratiti aktivnosti na internetu - dodao je ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!