PREDALA NOVAC U KESI ČOVEKU NA PARKINGU: Nastavljeno suđenje Branislavu Zeljkoviću i ekipi

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 03. 2024. u 05:00

BILjANA Amidžić, administrativni radnik u firmi "Prokontrol", po zahtevu direktora firme Slavka Bojića od Dragana Dubravca preuzela je kesu u kojoj je bila koverta sa novcem i predala nepoznatom čoveku na parkingu Instituta za javno zdravstvo RS, kod "Poliklinike" u Banjaluci.

ПРЕДАЛА НОВАЦ У КЕСИ ЧОВЕКУ НА ПАРКИНГУ: Настављено суђење Браниславу Зељковићу и екипи

Foto: D. Pozderović

Ona je u nastavku suđenja Branislavu Zeljkoviću, bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo i ostalima u aferi "Korona ugovori", u Okružnom sudu izjavila da je direktor "Prokontrola" Bojić kontaktirao sa njom i rekao da Vanji Čanković, koja je bila zaposlena na poslovima javnih nabavki u Institutu pošalje ponudu u vezu sa respiratornim maskama i zaštitnim odelima.

 

Kako je navela, kada je sredila potrebnu dokumentaciju Slavko joj je rekao da će sva dokumentacija i Ugovor o konzorcijumu ići direktoru firme "Promeding" Draganu Dubravcu.

- Slavko mi je rekao da ćemo sa "Promedingom" imati ugovor o konzorcijumu i da će ga sačiniti - rekla je između ostalog Amidžićeva.

Kako je navela u svom svedočenju, nakon što je isplaćen novac od ugovora o nabavci respiratornih maski prebacila je 100.000 KM na račun "Promedinga.

Zloupotrebe

OPTUŽNICA Branislava Zeljkovića i ostale tereti da su u vreme pandemije virusa korona počinili zloupotrebe pri nabavci medicinske i zaštitne opreme, i da su oštetili budžet RS za više od 1,3 miliona KM.

- Slavko Bojić mi je rekao da 100.000 KM prebacim na račun "Promedinga" i da se čujem sa Dubravcem, koji će mi predati nekakav novac. Kontaktirala sam sa Dubravcem i našla sam se s njim ispred muzeja gde mi je predao kesu u kojoj se nalazila koverta sa novcem. Nazvala sam Bojića koji mi je rekao da će me jedan čovek čekati na parkingu kod "Poliklinike" i da mu predam kesu s parama - ističe ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!