PAKETI HRANE UGROŽENIM PORODICAMA: Fondacija "Sveti Vukašin" iz Gacka realizovala brojne humanitarne akcije:

D.Curać

04. 03. 2024. u 06:40

FONDACIJA "Sveti Vukašin" Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske realizovala je u Gacku niz humanih akcija kako bi pomogli onima koji teško žive, a za te namene je prošle godine obezbeđeno oko 18.500 KM.

ПАКЕТИ ХРАНЕ УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Фондација Свети Вукашин из Гацка реализовала бројне хуманитарне акције:

Foto: Opština Gacko

Pored prehrambeno-higijenskih paketa za najugorženije porodice i pojedince, obezbeđeno je i snabdevanje strujom za porodicu koja živi u planinskom području ugradnjom solarnih panela, a završena je i rekonstrukcija krova na kući samohrane porodice i okrečen stan baki.

Izvršni odbor Fondacije je s ciljem stvaranja vlastitih prihoda pokrenuo i proizvodnju povrća u plasteniku bez upotrebe hemijskih sredstava i organizovao tri akcije proizvodnje vlastitih proizvoda čijom prodajom su obezbeđena sredstva za najugroženije.

Iz Fondacije su podsetili da su prošle godine učestvovali i u velikoj akciji prikupljanja pomoći za bolesnog dečaka Pavla iz Gacka, a krajem godine realizovali su i akciju prikupljanja proizvoda koji su ušli u sastav paketa za božićnu akciju, što je dodatni doprinos i podrška onima koji teško žive.

Prilozi

KADA je reč o ukupnom iznosu utrošenom za pomoć ugroženima, iz Fondacije kažu da su prilozi građana iznosili 6.117 KM ili 33 odsto, preduzeća i ustanova 3.000 ili 16 odsto, dok je Fonadacija vlastitim radom ostvarila prihod od 9.330 KM ili 50,5 odsto.

Članovi Fondacije su tri dana u januaru ove godine učestvovali i u pružanju pomoći sugrađaninu čiju kuću je zahvatio požar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!