SUPRUGU POLIO BENZINOM I ZAPALIO: Stanivukoviću potvrđeno 25 godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 02. 2024. u 05:00

VRHOVNI sud RS odbio je žalbu odbrane Branislava Stanivukovića (46) iz Kukulja kod Srpca i pravosnažno ga osudio na 25 godina zatvora zbog zverskog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio.

СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО: Станивуковићу потврђено 25 година затвора

Foto: D.Pozderović i privatna arhiva

Radi se o trećestepenoj presudi, budući da je Vrhovni sud u januaru 2023. delimično uvažio žalbu odbrane i smanjio kaznu sa 30 na 25 godina zatvora.

Zločin se dogodio 20. jula 2020. u Aleksandrovcu kod Laktaša. Stanivuković je naočigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Nesrećna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke. Hospitalizovana je u UKC RS gde je podlegla posle 13 dana.

Stanivuković je od 2010. zlostavljao Milicu, tukao je i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome. Kada je Milica, tokom 2012. uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se, ipak, vratila optuženom i nastavila s njim da živi u vanbračnoj zajednici.

Dalje se pojašnjava da je 20. jula 2020. Stanivuković u jutarnjim časovima automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu kćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina. - Oštećena je počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo - navodilo se u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!