LIDER TELEKOMUNIKACIONE INDUSTRIJE M:TEL USVOJIO DIVIDENDNU POLITIKU: Akcionarima zagarantovano najmanje 50% neto dobiti

Promo

27. 02. 2024. u 17:57

Upravni odbor kompanije m:tel usvojio je strateški dokument Dividendne politike kojim je svim akcionarima zagarantovana isplata dividende u iznosu od najmanje 50% neto dobiti.

ЛИДЕР ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНЕ ИНДУСТРИЈЕ М:ТЕЛ УСВОЈИО ДИВИДЕНДНУ ПОЛИТИКУ: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити

Foto: Promo

Ovakvom politikom m:tel potvrđuje lidersku poziciju u isplati dividende, koja je značajno veća od svetskog standarda, jer telekom operateri prosečno isplaćuju oko 30% svoje dobiti.

Iako donošenje Dividendne politike nije obaveza akcionarskih društava koja posluju na berzi, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan ističe da je m:tel to uradio dobrovoljno kao znak obaveze prema akcionarima i njihove sigurnosti u svoje ulaganje.

- Imajući u vidu da je m:tel godinama isplaćivao 100% svoje dobiti, ovakvom politikom kompanija se zvanično obavezala da će akcionari uvek imati siguran prinos. Mi želimo da našim akcionarima vratimo najmanje 50% neto dobiti, a da ostatak investiramo kako bi rasla i vrednost kompanije i vrednost akcija. Dividendnom politikom je definisan donji prag, odnosno da iznos nikada neće biti ispod 50% neto dobiti, dok je gornji prag svakako 100% - kaže Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel.

Foto: Promo

Prema analizi udruženja ekonomista „Bankarstvo-Intelidžens-Finansije-Ekonomija“, profitabilnost m:tel-a najbolje je vidljiva kroz povrat na kapital (ROE), a sa zagarantovanom isplatom od 50% neto dobiti akcionari m:tel-a će ostvariti veći povrat na uloženi kapital nego akcionari BH Telecom-a čak i ako ovaj telekom operater odluči isplatiti kompletnu dobit.

Iz kompanije m:tel ističu da je Dividendnom politikom dodatno potvrđeno da je m:tel kompanija u koju treba i vredi ulagati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!