IZRUČITE BEGANOVIĆA: Porodice srpskih žrtava obratile se ambasadoru SAD u BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 02. 2024. u 08:20

PREDSEDNIK Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić uputio je pismo Ambasadi SAD u BiH i ambasadoru Majklu Marfiju, zahtevajući da učine sve da iz Amerike bude isporučen Almir Beganović, zbog učešća U brutalnom mučenju i ubistvu Nenada Rankića.

ИЗРУЧИТЕ БЕГАНОВИЋА: Породице српских жртава обратиле се амбасадору САД у БиХ

Foto: Printskrin RTRS

Kojić je ukazao da u američkoj državi Juti živi i radi Beganović, koji je učestvovao u ubistvu Rankića, i u prilogu dostavlja i fotografije ubijenog. Naglasio je da je Rankića zajedno sa Beganovićem mučio i Kemal Mehmedović za koga tvrdi da je "odsecao srpske glave po Podrinju, odnosno na području Srebrenice i Bratunca i kao trofeje ih nosio Naseru Oriću".

- Zauzvrat je kao nagradu dobijao džak brašna. Dakle, u ratu je srpska glava vredela džak brašna što je više nego monstruozno. Nadam se da ćemo se bar u ovoj mojoj konstataciji složiti - naveo je Kojić u pismu.

Zverstva

OD Majkla Marfija se traže da deportuju Beganovića kako bi odgovarao za sva zverstva koje je učinio nad Srbima.

- Ukoliko se oglušite, za nas ćete biti u istoj ravni kao i Beganović, jer onaj ko krije ubicu za nas je saučesnik, a vi kao ambasador ćete biti najodgovorniji što se taj zlikovac i dalje nalazi na slobodi - naglasio je Kojić.

Napomenuo je da su obojica pobegla iz BiH, samo što je Mehmedović sada u Austriji, a Beganović pod skutama SAD, gde je slobodan čovek, a zapravo je ubica i potencijalna opasnost po SAD.

- Mi smo za vas i vašu državu genocidan narod, jer stalno potencirate kako se desio genocid u Srebrenici, a nikada niste obišli nijedan grob ubijene srpske dece, staraca, trudnica, civila. Genocid je učinjen nad nama, ma koliko to negirali - naglašeno je u pismu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!