U DONJOJ TRNOVI OŽIVEO KULTURNI AMATERIZAM: Folklorni spektakl kraj Ugljevika

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 03. 2024. u 06:58

SRPSKA pravoslavna crkvena opština i Mesna zajednica u Donjoj Trnovi organizovale su prvi zimski koncert kulturno-umetničkog društva koje nosi ime sela, a u lokalnom Domu kulture nastupili su i prijatelji - KUD "Srem" iz Jakova kod Beograda, SKUD "Lazarica" iz Batkovića, SKUD "Janja", SKUD "Ravno Polje", te KUD "Rudar" iz obližnjeg Ugljevika.

У ДОЊОЈ ТРНОВИ ОЖИВЕО КУЛТУРНИ АМАТЕРИЗАМ: Фолклорни спектакл крај Угљевика

Foto:V.Mitrić

Celovečernji nastup, zapravo, bio je promocija ansambla koji se okupio posle duže pauze, a Čedomir Lujanović iz Donje Trnove, predsednik Crkvenog odbora i odbornik u ugljevičkoj SO, kaže da obnavljanje kulturnog amaterizma mnogo znači ovdašnjim ljudima, pa su dobrovoljnim prilozima sakupili 7.000 KM za nabavku nošnji, dok je lokalna samouprava 3.500 KM namenila kupovini ostale neophodne opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!