ZAHVALNOST ZA STVARANJE REPUBLIKE SRPSKE: Dan boraca RS obeležen u Ugljeviku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 02. 2024. u 19:12

Opština Ugljevik i ovdašnja boračka organizacija su, kod centralnog spomen-obeležja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u centru grada obeležili Dan boraca Republike Srpske.

ЗАХВАЛНОСТ ЗА СТВАРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Дан бораца РС обележен у Угљевику

foto.V.Mitrić

Predsednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsetio da su upravo oni najzaslužniji za njenu odbranu. Marinković je rekao da je prethodno održan sastanak predsedništva Boračke organizacije Ugljevika sa rukovodstvom opštine Ugljevik.

- Predsedništvo Boračke organizacije Ugljevika donelo je danas zaključak kojim se daje puna podrška Sindikalnoj organizaciji Rudnika i termoelektrane “Ugljevik”  u borbi za očuvanje eksplotacionog polja, a sve u interesu da bi ovaj privredni gigant radio do 2050. godine ako bi sačuvao sva nalazišta uglja. Borci su se borili da bi, između ostalog, sačuvali naša prirodna dobra ali i da bi imali gde da rade i mi, a posebno naša pokoljenja - rekao je Marinković.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić čestitao je svim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske Dan boraca uz napomenu da su mlađa pokolenja ponosna na stvaraoce Republike Srpske.

- Kao predsednik Skupštine opštine Ugljevik uvek sam na raspolaganju boračkoj populaciji kojoj sam naizmerno zahvalan za sve što su činili za stvaranje Republike Srpske, i što čine za njen opstanak, mir i slobodu srpskog naroda - naglasio je Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić