SAŠA OMAMLJEN LEKOVIMA, PA IZBODEN NOŽEM: Detalji istrage svirepog ubistva na izletištu kod Doboja

S. MIŠLjENOVIĆ

31. 01. 2024. u 22:36

ZA ubistvo Saše Kulišića (36) iz Doboja, čije je beživotno telo nađeno vezano za drvo pre dva dana u šumi na izletištu Preslica, osumnjičeni su njegova supruga Andrea K. (32), koja se tereti da je direktni izvršilac zločina i njen ljubavnik Dražen L. (19).

САША ОМАМЉЕН ЛЕКОВИМА, ПА ИЗБОДЕН НОЖЕМ: Детаљи истраге свирепог убиства на излетишту код Добоја

UBIJEN Saša Kulušić foto Instagram

Motiv ubistva je najverovatnije njihova ljubavna veza, mada policija vodi istragu i u smeru koristoljublja. Osumnjičeni su uhapšeni u utorak i nalaze se u policijskoj stanici u Doboju, odakle će nakon saslušanja biti prebačeni u dobojsko tužilaštvo.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Kulišić najpre omamljen lekovima, kako u kući ne bi mogao da pruža otpor. Zatim su, kako se sumnja, Andrea i njen saučesnik upali u kuću, gde je Dražen najpre udario šakom Sašu u glavu. U kući su ga vezali selotejp trakom i konopcem i ubacili u gepek automobila koji su iznajmili u Banjaluci. Odvezli su ga na izletište Preslica, gde ga je, kako se sumnja, žena ubola nožem, a zatim su ga vezali za drvo i usmrtili sa još dva uboda nožem, koje je, smatraju istražitelji, takođe zadala Andrea.

Načelnik PU Doboj, Slobodan Radinković otkrio je na konferenciji za medije da je žrtva prevezena u šumu tako što je mladić jednim vozilom išao ispred, a Andrea ga je pratila sa vozilom u kojem je bila žrtva. Odvezli su ga nedaleko od izletišta Preslica gde je ubijen sa tri uboda nožem u predelu rebara i stomaka.

- Telo je zatečeno vezano. Ruke i noge su bile vezane, a preko očiju i usta je bila zalepljena selotejp traka - rekao je Radinković.

Psi lizali krv žrtve

TELO ubijenog Saše je pronađeno vezano za drvo, a policija je dolaskom na mesto zločina zatekla pse koji su lizali Kulišićevu krv.

Ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice na terenu traga za oružjem kojim je na svirep način počinjen zločin.

On je pojasnio da je istraga pokrenuta nakon što je kuma osumnjičene, u utorak oko 11 časova, prijavila policiji da su Andrea i njen suprug Saša nestali, kao i da su na krevetu vidljivi tragovi krvi.

- Obavili smo uviđaj misleći da se se radi o nasilju u porodici. U kući su ostale dve maloletne ćerke, a zbog tih tragova o svemu je obavešten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo decu - rekao je Radinković.

Prema njegovim rečima građani su u 13.50 prijavili da je u Preslici pronađeno telo, koje je ubrzo identifikovano.

Četvoro dece

UBIJENI Kulišić je, kako pričaju Dobojlije, poznat kao trgovac automobilima koji se bavio i rentiranjem vozila. U mladosti je, navodno, dolazio u sukob sa zakonom zbog šverca. Brak sa Andreom mu je bio drugi. Sa njom ima dvoje dece starosti 14 i sedam godina, dok i iz prvog braka takođe ima dvoje dece. Biće danas sahranjen.

- Ubrzo smo došli do saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim delom. Odmah smo krenuli u potragu i muškarac je brzo identifikovan i uhapšen - ističe Radinković. - Na osnovu dobijenih podataka, utvrđeno da se supruga žrtve nalazi u Banjaluci, gde su je locirali i uhapsili policijski službenici. Tamo je otišla iznajmljenim automobilom marke "pežo". Na osnovu svega što smo do sada prikupili, možemo zaključiti da se radilo o direktnom umišljaju i da je ubistvo pripremano i izvršeno na monstruozan način. Po svemu sudeći, motiv je ta njihova ljubavna veza, ali istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li se možda radilo i o koristoljublju.

Za delo koje se stavlja na teret osumnjičenima Andrei i Draženu predviđena je kazna od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!